Skip to main content

Καραμανλής: Προσφέρουμε αξιόπιστες ελπίδες.

Σε συσπείρωση κάλεσε τους οπαδούς της Ν.Δ. ο Καραμανλής. Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος, η ελπίδα κερδίζεται, είπε.

Για κούφιες ελπίδες κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Καραμανλής, μιλώστας στην Πάτρα.
"Οι ελπίδες που προσφέρει είναι κούφιες, πλασματικές και χτισμένες στην άμμο των εξωπραγματικών και ανεύθυνων παροχών, που ξεπερνούν τα 10 δις ευρώ. Στην απουσία σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης. Αυτές οι παροχές θα εκτινάξουν το έλλειμμα και το δημόσιο χρέος. Θα είναι καταστροφικές για την οικονομία. Θα μας γυρίσουν χρόνια πίσω", τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

«Οι ελπίδες που προσφέρει η ΝΔ είναι αξιόπιστες. Είναι πραγματικές, γιατί στηρίζονται σε δύσκολα και αναγκαία μέτρα. Γιατί θα βάλουν γερά θεμέλια στην οικονομία. Εμείς δεν επιδιώκουμε να είμαστε ευχάριστοι, για λίγους μήνες, με καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα και τους πολίτες. Η ελπίδα, που εμείς προσφέρουμε, κερδίζεται. Μέσα από μια δύσκολη και σταθερή πορεία. Εύκολος δρόμος δεν υπάρχει. Ο εύκολος δρόμος δεν χτίζει την ελπίδα. Την καταστρέφει", σημείωσε ο πρωθυπουργός.

 Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Κ. Καραμανλής «εμείς καταθέτουμε σχέδιο ευθύνης, με ξεκάθαρα μέτρα, και σαφές χρονοδιάγραμμα, γιατί επιλέγουμε τον υπεύθυνο δρόμο».

Το ΠΑΣΟΚ, είπε ο πρωθυπουργός, τις τελευταίες ημέρες έχει παραδεχθεί πλέον τη σοβαρότητα της κρίσης, αλλά επιμένει στις εξωπραγματικές υποσχέσεις του, ενώ συμπλήρωσε ότι αναγνωρίζει την ανάγκη να περιοριστούν ελλείμματα και χρέη, αλλά προτείνει μέτρα που οδηγούν στο αντίθετο αποτέλεσμα». Επίσης τόνισε ότι «σε μία συγκυρία με μεγάλες δυσκολίες, δεν προτείνει ούτε ένα δυσάρεστο μέτρο και κρατά, επίμονα, κλειστά τα χαρτιά του».

Αθετεί τις συμφωνίες
Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε το πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου ότι με τις εξαγγελίες του τραυματίζει την αξιοπιστία της χώρας σε διεθνές επίπεδο, αφού, όπως είπε, «αμφισβητεί συμφωνίες και στρατηγικές συμμαχίες και δημιουργεί κλίμα αβεβαιότητας». Και διερωτήθηκε: «Την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής, θα την επανεξετάσει. Τη στρατηγική συμμαχία του ΟΤΕ, θα την ξαναμελετήσει. Τη συμφωνία για το λιμάνι του Πειραιά, θα την ξαναδεί. Τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, θα τον βάλει σε νέα διαπραγμάτευση. Γιατί άραγε; Τί ακριβώς σχεδιάζει; Σε ποιά κατεύθυνση προσανατολίζεται;»

Ο πρωθυπουργός ,αναφερόμενος στην ανάπτυξη, τόνισε χαρακτηριστικά ότι «το μήνυμά μας, για όλους, είναι καθαρό». Και εξήγησε: «Η ανάπτυξη, η πρόοδος, η ευημερία του αύριο κρίνονται από αυτά που θα κάνουμε σήμερα. Οι ελπίδες αυτές εξαρτώνται από τη δυνατότητα της οικονομίας μας να βγει από την κρίση, γρήγορα και με τις λιγότερες επιπτώσεις. Χρειάζονται γι αυτό πολύ συγκεκριμένες πολιτικές: Χρειάζονται δύσκολες αποφάσεις. Εάν δεν τις εφαρμόσουμε, δεν θα μπορέσουμε να πάμε μπροστά. Εάν δεν τολμήσουμε, σήμερα, η παγκόσμια κρίση θα οδηγήσει σε υπερχρέωση, σε πολύ σκληρά μέτρα και σε περιπέτειες. Το ενδεχόμενο αυτό έχουμε εθνική υποχρέωση να το αποφύγουμε.»

Όπως τόνισε, «προτείνουμε συγκεκριμένο σχέδιο, που οδηγεί, με στέρεα βήματα, στην προοπτική δυναμικής ανάκαμψης», γιατί ,όπως σημείωσε, πρέπει να ληφθούν τώρα οι αναγκαίες αποφάσεις για να κερδίσουμε την Ελλάδα που θέλουμε, μια Ελλάδα με αισιοδοξία, με ισχυρή ανάπτυξη, με αυξανόμενες θέσεις εργασίας και με πραγματικά κοινωνικό κράτος. Ο Κώστας Καραμανλής απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους τόνισε ότι «μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε». Και σημείωσε: « Η νίκη αυτή είναι δική μας. Ο παλμός, το πάθος, η δύναμη της ψυχής σας είναι η πιο μεγάλη εγγύηση. Το μήνυμά σας φτάνει σ ολόκληρη τη χώρα. Συνεχίζουμε μαζί. Συνεχίζουμε αποφασιστικά. Όλες και όλοι μαζί. Είμαι και θα είμαι δυναμικά παρών στην πρώτη γραμμή. Είμαι αποφασισμένος να υπηρετώ υπεύθυνα την πατρίδα μου. Είμαι αποφασισμένος να εξαντλώ κάθε προσπάθεια για το συλλογικό καλό. Μαζί θα παλέψουμε. Μαζί συνεχίζουμε. Πάμε, όλοι και όλες, μαζί, για τη νίκη».

Έργα στην Πελοπόννησο
Ο Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε στην ομιλία του και σε μία σειρά από έργα που έγιναν, γίνονται ή έχουν δρομολογηθεί στην περιοχή, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «πραγματοποιούμε ανεκπλήρωτες προσδοκίες δεκαετιών». Συγκεκριμένα όσον αφορά στα έργα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην Ολυμπία Οδό, που ενώνει την Ελευσίνα με την Πάτρα, τον Πύργο και την Τσακώνα, κόστους 2,7 δις ευρώ, το νέο σιδηροδρομικό άξονα, που μειώνει στις δύο ώρες την απόσταση της Πάτρας από την Αθήνα, την μικρή περιμετρική και το νέο λιμάνι της Πάτρας, το φράγμα Πείρου - Παραπείρου για την ύδρευσης της Πάτρας και των παραλιακών κοινοτήτων.
Ακόμη ο Κώστας Καραμανλής έκανε ξεχωριστή αναφορά στις δράσεις για την αποκατάσταση των ζημιών, που άφησαν πίσω τους οι φωτιές του 2007 και ο σεισμός του 2008. Και πρόσθεσε: «Δόθηκαν, άμεσα, αποζημιώσεις για τα σπίτια, τις υποδομές, την αγροτική παραγωγή. Έγιναν σημαντικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Προχωρά η αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος. Εφαρμόζεται ειδικό πρόγραμμα ύψους 400 εκατ. ευρώ για την ανασυγκρότηση από το σεισμό». Ακόμη αναφέρθηκε σε έργα υποδομών για την παιδεία, την υγεία, το περιβάλλον και τον πολιτισμό, ενώ σημείωσε οτι «στηρίχθηκε έμπρακτα ο αγροτικός κόσμος με χρηματοδότηση νέων αγροτών με έργα υποδομών και με την έγκαιρη και διαφανή καταβολή αποζημιώσεων και κοινοτικών ενισχύσεων».

Πριν από την ομιλία του ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε μαζί με την σύζυγό του το ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα την ώρα που τελείτο ο μεγάλος πολυαρχιερατικός εσπερινός για την επανακομιδή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ανδρέα. Ο Κώστας Καραμανλής και η σύζυγός του προσκύνησαν την Τίμια Κάρα και τον Σταυρό, πάνω στον οποίο μαρτύρησε ο Άγιος Ανδρέας.
Σχόλιο του ΠΑΣΟΚ
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχολίασε την ομιλία του Κώστα Καραμανλή στην Πάτρα, λέγοντας ότι έδειξε πως «στέκεται μπροστά στους Έλληνες πολίτες, χωρίς επιχειρήματα, χωρίς σχέδιο».

«Χωρίς επιχειρήματα γιατί δεν μπορεί να εξηγήσει, γιατί είναι σήμερα η χώρα μας σε αυτήν την κατάσταση. Χωρίς σχέδιο, χωρίς προτάσεις για το μέλλον της πατρίδας μας», δήλωσε και διερωτήθηκε: «Ποιο είναι το σχέδιο του; Ποιες είναι οι προτάσεις του; Γιατί δεν μας τις λέει;  Δεν μας τις λέει, γιατί είναι οι ίδιες και έχουν ήδη αποτύχει».

Business Story
Off