Skip to main content

Καραμανλής: Θετική η εικόνα λειτουργίας των μέσων μεταφοράς

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι το υπουργείο θα παρακολουθεί διαρκώς την κατάσταση και θα κάνει παρεμβάσεις, όπου και εάν χρειαστεί.

Θετική εικόνα από τη λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σχημάτισε την πρώτη μέρα χαλάρωσης των μέτρων μετακίνησης ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, τονίζοντας ότι το υπουργείο θα παρακολουθεί διαρκώς την κατάσταση και θα κάνει παρεμβάσεις, όπου και εάν χρειαστεί.

Ο κ. Καραμανλής μιλώντας στον τηλεποτικό σταθμό Alpha επισήμανε ότι είχε γίνει πολύ σοβαρή προετοιμασία και από το Υπουργείο και από τις διοικήσεις, αλλά κυρίως από τους εργαζόμενους. Σημείωσε ότι υπήρχαν σε αποβάθρες και συρμούς/οχήματα, οι κατάλληλες σημάνσεις και είχαν ληφθεί όλα τα κατάλληλα μέτρα για την τήρηση των αποστάσεων. Τόνισε δε ότι το επιβατικό κοινό ανταποκρίθηκε στη συντριπτική του πλειονότητα, ακολουθώντας όλες τις οδηγίες. Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε επίσης στο νέο θεσμό των βοηθών επιβατών, εκτιμώντας ότι έπαιξαν ένα πολύ σημαντικό ρόλο. Επισήμανε επίσης το ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας στην τήρηση των μέτρων.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών στάθηκε και στο στοιχείο της ατομικής ευθύνης. Τόνισε ότι υπάρχει ένα πολύ συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο με συχνά δρομολόγια και μείωση των αποστάσεων, ενώ υπογράμμισε πως όπου χρειαστεί, θα προστεθούν και εμβόλιμα δρομολόγια, στο Μετρό ή στα λεωφορεία. Επισήμανε όμως πως όσο θα μπαίνει η χώρα στην κανονικότητα και όσο παραπάνω κόσμος παίρνει τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θα είναι πολύ δύσκολο να τηρούνται αυστηρά οι αποστάσεις, για αυτό άλλωστε οι ειδικοί έκριναν αναγκαία τη χρήση μάσκας.

Ο κ. Καραμανλής ανακοίνωσε ότι οι 300 βοηθοί επιβατών θα παραμείνουν τουλάχιστον για ένα μήνα και σημείωσε: «Δεν μπορούμε να έχουμε έναν αστυνομικό σε κάθε συρμό ή σε κάθε λεωφορείο, αλλά αυτή τη στιγμή γίνεται μία διαχείριση των επιβατών. Είμαστε καθημερινά πάνω από το ζήτημα και το παρακολουθούμε και όπου χρειάζεται να κάνουμε παρεμβάσεις θα κάνουμε παρεμβάσεις».

Όσον αφορά στις μάσκες, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι το Υπουργείο έχει φροντίσει οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να έχουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και σημείωσε ότι η κυβέρνηση μεριμνά ώστε να υπάρχει προσφορά στην αγορά και να μην «ξεφύγουν» οι τιμές.