Skip to main content

Καραμανλής:500 λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο

Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας υπέγραψε σήμερα προγραμματική σύμβαση με τον ΟΑΣΘ για την παραχώρηση 50 λεωφορείων από τον δήμο Λειψίας.

Την προγραμματική σύμβαση με την οποία ο δήμος Θεσσαλονίκης παραχωρεί 50 λεωφορεία, τα οποία προμηθεύτηκε από τον αδελφοποιημένο δήμο Λειψίας στον ΟΑΣΘ, υπέγραψε σήμερα το απόγευμα στο δημαρχείο ο Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο πρόεδρος του Οργανισμού, Γιώργος Σκόδρας παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Ανεβαίνοντας στο βήμα για έναν χαιρετισμό, ο υπουργός συνεχάρη τον δήμαρχο για την πρωτοβουλία που πήρε.

«Ο δήμαρχος έκανε κάτι το οποίο δεν κάνουν συνήθως οι δήμαρχοι σε άλλες πόλεις. Στην ουσία πήρε μέρος και έδωσε κι αυτός τη δική του λύση [...] Έκανε κάτι πρωτοφανές και αξίζει συγχαρητήρια», τόνισε και πρόσθεσε πως ελπίζει το συντομότερο δυνατόν τα 50 αυτά λεωφορεία να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη.

500 λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη μέχρι τον Σεπτέμβριο

Όπως περιέγραψε ο κ. Καραμανλής, όταν ανέλαβε ο δήμαρχος αλλά και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στην πόλη κυκλοφορούσαν 212 λεωφορεία. Ωστόσο, όπως είπε, με τις κινήσεις που έχουν γίνει, μέχρι τον Σεπτέμβριο θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης 500 λεωφορεία, «ένας αριθμός ικανός να αντιμετωπίσει τις ανάγκες της η πόλη».

Όπως πρόσθεσε, τον Σεπτέμβριο θα γίνει και διαγωνισμός για τα νέα, φιλικά προς το περιβάλλον ηλεκτροκίνητα λεωφορεία τα οποία θα προμηθευθούν τόσο η Θεσσαλονίκη όσο και η Αθήνα. Ο διαγωνισμός θα γίνει σε τρεις φάσεις και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 18 έως 24 μήνες.

«Θέλω να πιστεύω πως σήμερα με αυτή την υπογραφή μπαίνουμε στην ουσιαστική πορεία λύσης [των προβλημάτων του ΟΑΣΘ]», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αφού καλωσόρισε πρώτα τον υπουργό στην πόλη. Ο δήμαρχος διηγήθηκε την πρώτη συνάντηση που είχε με τον κ. Καραμανλή το καλοκαίρι στην Αθήνα για να συζητήσουν τη λύση ακριβώς αυτών των προβλημάτων και επισήμανε πως σήμερα πλην της υπογραφής της σύμβασης ΟΑΣΘ-δήμου, ανέβηκε στη Διαύγεια του ΟΑΣΘ η προκήρυξη του ηλεκτρονικού ανοιχτού διαγωνισμού, για τη μίσθωση 180 μεταχειρισμένων λεωφορείων.

«Υπό φυσιολογικές συνθήκες έχουμε υλοποιήσει το 100% των υποσχέσεων και δεσμεύσεων που αναλάβαμε στην έναρξη αυτής της προσπάθειας», τόνισε από πλευράς του ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας, προσκαλώντας μάλιστα τον υπουργό στη φετινή ΔΕΘ να πάρουν μαζί το λεωφορείο της γραμμής από το αεροδρόμιο έως την Έκθεση.