Skip to main content

Καρανίκας για επεισόδιο με την Ολλανδή δημοσιογράφο: Σωστά απάντησε ο Μητσοτάκης

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «ο Μητσοτάκης απάντησε σωστά, κάτι που, ομοίως και κατά αναλογία, θα έκανε και ο Τσίπρας».

«Ο Μητσοτάκης απάντησε σωστά ως πρωθυπουργός» γιατί η Ολλανδή δημοσιογράφος «είχε οξύτητα στον λόγο της, χωρίς να παρουσιάσει με λεπτομέρειες στοιχεία για τις επαναπροωθήσεις μεταναστών, αν και είπε την αλήθεια», σημειώσε για το περιστατικό μεταξύ του πρωθυπουρού και της Ολλανδής δημοσιογράφου σε ανάρτησή του το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Καρανίκας.

«Ομοίως και κατά αναλογία, αυτό θα έκανε και ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός και κάθε πρωθυπουργός, αν γινόταν ανάλογη συνέντευξη και είχε να αντιμετωπίσει ερωτήσεις για νόμιμες ή παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι πρέπει να «πάμε τώρα παρακάτω», τονίζοντας ότι «δίχως πολλές υπερβολές, ας αρκεστούμε στην υπερβολή που αφομοιώνει το μέγα κοινό που το αντιμετωπίζουμε βασικά ως εκλογική δύναμη και ας μην ελπίζουμε σε άλματα όταν δεν έχουμε εκπαιδεύσει ανάλογα τους θεατές-πολίτες».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Νίκου Καρανίκα:

Τώρα που πέρασε η επικαιρότητα με την συνέντευξη, που έγινε αφορμή να ειπωθούν πολλά και σ αυτά να εξαντληθεί η κυβερνητική και αντιπολιτευτική κριτική, τώρα λοιπόν, ας δούμε κάποια πράγματα αντικειμενικά.

Ο Μητσοτάκης απάντησε σωστά και απάντησε ως πρωθυπουργός μιας χώρας, κάτι που, ομοίως και κατά αναλογία, θα έκανε και ο Τσίπρας ως πρωθυπουργός και κάθε πρωθυπουργός, αν γινόταν ανάλογη συνέντευξη και είχε να αντιμετωπίσει ερωτήσεις για νόμιμες ή παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών.

Από την άλλη πλευρά τώρα, και η δημοσιογράφος έκανε κάτι ανάλογο και επιτρεπτό για το επάγγελμα της, αλλά με μια οξύτητα του λόγου που επιτρέπει από την πλευρά του συνεντευξιαζόμενου να την χαρακτηρίσει άκομψη και αγενή που δεν κατέθεσε λεπτομέρειες ως στοιχεία και αρκέστηκε σε αναφορές γεγονότων και σκληρούς χαρακτηρισμούς, αλλά ως εκεί, γιατί και η ίδια είπε την αλήθεια.

Πάμε τώρα παρακάτω και δίχως πολλές υπερβολές, ας αρκεστούμε στην υπερβολή που αφομοιώνει το μέγα κοινό που το αντιμετωπίζουμε βασικά ως εκλογική δύναμη και ας μην ελπίζουμε σε άλματα όταν δεν έχουμε εκπαιδεύσει ανάλογα τους θεατές-πολίτες.