Skip to main content

Καράογλου: Αναγκαία η άμεση ανακατασκευή του αναχώματος Καλοχωρίου

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ προειδοποίησε τα αρμόδια υπουργεία πως το ανάχωμα έχει αλλοιωθεί λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων

Την άμεση συντήρηση και ανακατασκευή του αναχώματος Καλοχωρίου στον δήμο Δέλτα, το οποίο έχει αλλοιωθεί εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή τις προηγούμενες ημέρες, ζητά ο κ. Θεόδωρος Καράογλου με ερώτηση που κατάθεσε στη Βουλή.

Απευθυνόμενος προς τα υπουργεία Υποδομών και Οικονομίας, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας προειδοποιεί πως το ανάχωμα που προστατεύει τη λιμνοθάλασσα του Καλοχωρίου και τη γύρω περιοχή, Δέλτα Αξιού, Λουδία, Αλιάκμονα, έχει αλλοιωθεί λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, γεγονός που συνεπάγεται κίνδυνο να καταρρεύσει εφόσον συνεχιστούν οι δυνατές βροχές.

Μια τέτοια εξέλιξη, εξηγεί, θα έχει ως αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος πλημμυρών κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι οποίες θα καταστρέψουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις, θα προκαλέσουν ανυπολόγιστες ζημιές σε ιδιοκτησίες και ενδεχομένως να θέσουν σε κίνδυνο ακόμα και ανθρώπινες ζωές.

Για αυτό, σημειώνει στην ερώτησή του ο κ. Καράογλου: «Τα αρμόδια υπουργεία οφείλουν να επιδείξουν ενδιαφέρον για το θέμα αυτό και να προβούν σε άμεσες ενέργειες συντήρησης και ανακατασκευής, όπου αυτό κρίνεται επιβεβλημένο, του αναχώματος Καλοχωρίου, ειδάλλως η καταστροφή σε μια ενδεχόμενη υπερχείλιση της λιμνοθάλασσας θα είναι μεγάλη».