Skip to main content

Καράογλου: Ανάπτυξη με λιγότερους φόρους και λιγότερη γραφειοκρατία

Το τρίπτυχό μας είναι λιγότεροι φόροι, λιγότερη γραφειοκρατία και ένα κράτος φιλικό προς τους πολίτες και το επιχειρείν, είπε ο υποψήφιος βουλευτής

Απόλυτη προτεραιότητα για την αυριανή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και η δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για την προσέλκυση επενδύσεων που γεννούν θέσεις εργασίας, δήλωσε ο Θεόδωρος Καράογλου, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ-1 «Πρωινή βάρδια».

«Το τρίπτυχό μας είναι λιγότεροι φόροι, λιγότερη γραφειοκρατία και ένα κράτος φιλικό προς τους πολίτες και το επιχειρείν» σχολίασε, εξηγώντας πως μόνο μέσω της οικονομικής εξέλιξης η κοινωνία μας θα έχει ένα καλύτερο μέλλον. «Η ανάπτυξη επέρχεται όταν δημιουργείς ένα ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον και όταν προσφέρεις στον ιδιώτη την ευκαιρία να δημιουργήσει μια επιχείρηση η οποία θα έχει υγιείς θέσεις εργασίας και καλούς μισθούς» τόνισε. «Έχουμε σχέδιο και πρόγραμμα να προσφέρουμε στους Έλληνες ένα καλύτερο αύριο και μια καλύτερη ποιότητα ζωής» συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για την κλιμακούμενη ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε την κυβέρνηση «να αφήσει στην άκρη τις προσπάθειες επικοινωνιακής εκμετάλλευσης ενός μείζονος εθνικού θέματος», εστιάζοντας στην ανάγκη να υπάρξουν «υπεύθυνοι χειρισμοί».

Τέλος, χαρακτήρισε «άδικη εις βάρος της χώρας μας» την εθνικά επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών. «Δώσαμε όνομα, γλώσσα, ταυτότητα και δεν πήραμε τίποτα. Για εμάς το ζήτημα είναι ανοιχτό, δεν έχει κλείσει και με “όπλο” το δικαίωμα άσκησης βέτο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων προς την ΕΕ έχουμε δεσμευτεί πως θα βάλουμε τα δυνατά μας ώστε να διορθώσουμε τα προβληματικά σημεία που υπάρχουν».