Skip to main content

Καράογλου από Λαγκαδά: Εθνικό στοίχημα η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα

Για τη στήριξη στους αγρότες ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας αποκάλεσε τον αγροτικό κόσμο «ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας»

Με πολιτικούς φίλους και κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας από την ευρύτερη περιοχή του δήμου Λαγκαδά συναντήθηκε ο Θεόδωρος Καράογλου, συνεχίζοντας τον κύκλο των διαδοχικών επαφών που έχει ξεκινήσει με τους πολίτες των 8 δήμων της περιφέρειας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.  

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η συζήτηση που διεξήχθη σε πολύ φιλικό κλίμα και διήρκησε περισσότερες από δυο ώρες επικεντρώθηκε στα μέτρα στήριξης των αγροτών που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός τον περασμένο Φεβρουάριο, στις προκλήσεις που έχει προκαλέσει στην αγορά η παγκόσμια ενεργειακή κρίση, αλλά και στους πυλώνες της συνάντησης του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τη σημερινή ιστορική ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας στο Κογκρέσο.

Για τη στήριξη στους αγρότες ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας αποκάλεσε τον αγροτικό κόσμο «ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας», υπενθυμίζοντας πως η Κυβέρνηση στέκεται δίπλα τους με μια σειρά σημαντικών παρεμβάσεων.

Όπως είπε: «Ξέρουμε πως ό,τι και αν κάνουμε για τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο δεν θα είναι ποτέ αρκετό. Γνωρίζω άριστα, προερχόμενος από αγροτική οικογένεια, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και έχουν μεγεθυνθεί εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία. Είναι σαφές πως η Κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να απαντήσει σε αυτές τις πρωτοφανείς προκλήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για εμάς, η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα είναι εθνικό στοίχημα».

Αναφορικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής παρατήρησε πως «η Ελλάδα ανέκτησε -μετά από μια πενταετία που βρέθηκε στην άγονη γραμμή εξαιτίας της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-, την αξιοπιστία και τη δυναμική της. Η πατρίδα μας καθίσταται ενεργειακός κόμβος, αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο γεωστρατηγικό τοπίο όπως διαμορφώνεται μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Η παρουσία του Πρωθυπουργού στο Λευκό Οίκο και η ομιλία του στο Κογκρέσο υπογραμμίζει τους άρρηκτους δεσμούς της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, θωρακίζοντας την εδαφική μας ακεραιότητα, την εθνική μας κυριαρχία. Οι Ισχυρές συμμαχίες στέλνουν το καλύτερο μήνυμα στον τουρκικό αναθεωρητισμό».

Τέλος, σχολιάζοντας τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καράογλου σημείωσε πως «ο Αλέξης Τσίπρας κέρδισε τον… κανένα. Αφήνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εσωστρέφεια και την πολιτική του μιζέρια. Η Νέα Δημοκρατία ασχολείται μόνο με το αύριο της χώρας».