Skip to main content

Καράογλου: Έντονο το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την Πτολεμαΐδα

Ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), Θεόδωρος Καράογλου είχε συνάντηση σήμερα με τον δήμαρχο Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά

κυβέρνηση θα δείξει έντονο ενδιαφέρον για την Πτολεμαΐδα ώστε να υπάρξει ένας άλλος τρόπος ανάπτυξης, ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο, το οποίο θα προκύψει μέσα από διάλογο, κοινωνική συναίνεση και ρεαλιστικές-υλοποιήσιμες προτάσεις" διαβεβαίωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι με τον δήμαρχο Εορδαίας, κ. Παναγιώτη Πλακεντά, ολοκληρώνοντας σειρά επισκέψεων σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.

"Καταλαβαίνω, κατανοώ και σέβομαι απόλυτα την αγωνία των ανθρώπων όταν ξαφνικά αλλάζει ο τρόπος ζωής τους. Εδώ η "μονοκαλλιέργεια" της περιοχής ήταν η δουλειά στα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος. Υπάρχει, λοιπόν, ανησυχία για την επόμενη ημέρα. Θέλω να ξέρουν όλοι ότι αυτό είναι κατανοητό, όπως θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι η Κυβέρνηση φροντίζει ώστε με το Ταμείο για τη Δίκαιη Μετάβαση, με τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ), αλλά και με το Πρόγραμμα για την Αυτοδιοίκηση "Αντώνης Τρίτσης" να δείχνει έντονο ενδιαφέρον. Κανείς δεν πρόκειται να είναι μόνος του, η Κυβέρνηση θα σταθεί στο πλευρό του" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καράογλου, εκφράζοντας τη βούληση της Πολιτείας να στηρίξει την επόμενη ημέρα στην περιοχή.

Προέτρεψε, μάλιστα, τον δήμαρχο Εορδαίας, όπως και όλες τις Δημοτικές Αρχές της Δυτικής Μακεδονίας, να προετοιμαστούν κατάλληλα προκειμένου να αντλήσουν όλα τα χρήματα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων που αφορούν στην περιοχή, τα οποία όπως τόνισε θα είναι αυξημένα.

Το πρόγραμμα των επισκέψεων του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) ξεκίνησε από τη Σιάτιστα. Αρχικά συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ.κ. Αθανάσιο, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το δήμο Βοΐου. Εκεί, ο δήμαρχος κ. Χρήστος Ζευκλής παρουσίασε τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του δήμου, ζητώντας τη συνδρομή του κ. Καράογλου στην επίλυση πολεοδομικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει η Δημοτική Υπηρεσία Δόμησης.

Ακολούθως, ο κ. Καράογλου μετέβη στη Φλώρινα όπου χαιρέτισε την 4η εκδήλωση οινοτουρισμού "Terra Vino" που διοργάνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης). Στην ομιλία του ο κ. Καράογλου ανέφερε ότι προτεραιότητά του είναι η Φλώρινα να καθιερωθεί ως σημείο αναφοράς στον ελληνικό οινικό χάρτη. "Θέλουμε", πρόσθεσε, "το καλό Μακεδονικό κρασί να ρέει άφθονο στο αυλάκι της αγοράς με μεγαλύτερες πωλήσεις κάθε φορά στην παγκόσμια αγορά".

Αμέσως μετά επισκέφθηκε το Λέχοβο όπου ξεναγήθηκε στο ιστορικό του κέντρο και ενημερώθηκε για τις δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου, ενώ ολοκλήρωσε τον κύκλο των σημερινών επισκέψεων με τη συνάντηση που είχε στην Πτολεμαΐδα με τον δήμαρχο Εορδαίας.