Skip to main content

Καράογλου: Έτοιμο το 2023 με εντολή Μητσοτάκη το μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά

Ο υφυπουργός επισκέφθηκε τον χώρο όπου ξεκινούν τα έργα ανάπλασης/πρασίνου. Στόχος το Μητροπολιτικό Πάρκο να γίνει brandname της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Ως ευκαιρία να έρθει στο προσκήνιο η δυτική Θεσσαλονίκη χαρακτήρισε το μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου κατά την επίσκεψη του στον χώρο όπου θα ξεκινήσουν σύντομα τα έργα πρασίνου.

«Η εντολή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι το έργο να έχει τελειώσει ως το 2022 και αρχές του 2023 να έχει παραδοθεί για χρήση, για λειτουργία και για ψυχαγωγία από όλους τους πολίτες», επισήμανε ο υφυπουργός.



Ο κ. Καράογλου επισήμανε ότι το έργο ανάπλασης και πρασίνου στα 330 στρέμματα είναι σε εξέλιξη και η πόλη θα αποκτήσει επιτέλους το μητροπολιτικό της πάρκο, «ένα πάρκο που τώρα δεν υπάρχει», είπε χαρακτηριστικά.

Τα κτήρια

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης αναφέρθηκε και στην ανάπλαση των κτηρίων του στρατοπέδου που έπεται των έργων πρασίνου.

Όπως επισήμανε, η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη για το μουσείο Εθνικής Αντίστασης (κτήριο Α2), ενώ, όσον αφορά τα υπόλοιπα έξι κτήρια, σε ένα από αυτά θα στεγαστούν αρχαιότητες που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των έργων του μετρό και το μουσείο του προσφυγικού ελληνισμού.  «Το πάρκο να γίνει πόλος έλξης, να γίνει το brandname της περιοχής. Νομίζω θα αποτελέσει και εφαλτήριο οικονομικής ανάπτυξης για όλη την περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο στρατόπεδο θα παραμείνουν συνολικά 25 κτήρια με ιστορικό ενδιαφέρον, τα οποία και θα αξιοποιηθούν τα επόμενα χρόνια.



Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας χαρακτήρισε το έργο «χρέος της Πολιτείας στη δυτική Θεσσαλονίκη που λείπουν βασικά πράγματα και που υλοποιείται».