Skip to main content

Καράογλου για Μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωάννη: Έχασα έναν φίλο μου!

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κυρός Ιωάννης, υπήρξε σπάνια περίπτωση Ιεράρχη, τονίζει ο Θεόδωρος Καράογλου

Τα συλλυπητήριά του για την κοίμηση του Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννη, που νοσούσε με κορωνοϊό, εκφράζει ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για ζητήματα Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, τονίζοντας πως έχασε έναν φίλο.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Έχασα έναν φίλο μου! Έναν Ιεράρχη με τον οποίο είχα μια εξαιρετική συνεργασία, καθώς μας συνέδεε η αγάπη για τον τόπο μας.

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κυρός Ιωάννης, υπήρξε σπάνια περίπτωση Ιεράρχη. Λόγιος, βαθυστόχαστος και κοινωνικά μαχητικός.

Η κοίμησή του είναι μια μεγάλη απώλεια για την Εκκλησία της Ελλάδας, τη Μητρόπολη Λαγκαδά και την τοπική κοινωνία που τον λάτρεψε, καθώς αποτέλεσε ξεχωριστό παράδειγμα πεφωτισμένου και σεμνού Ιεράρχη. Ήταν αυτός που με κύρια χαρακτηριστικά τη θέληση και το πάθος της δημιουργίας, την αγωνιστικότητά του, αναγέννησε μια ολόκληρη Μητρόπολη.

Ίδρυσε Εκκλησίες, λειτούργησε συσσίτια, βοήθησε απόρους. Λαμπρός, δυναμικός, εμβληματικός, με πολυσχιδή δράση Ποιμένας, αφιέρωσε όλη τη ζωή του στη διακονία της Εκκλησίας και των συνανθρώπων του.

Υπό την εμπνευσμένη καθοδήγησή του η Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης αποτέλεσε φωτεινό σημείο αναφοράς, αφήνοντας ανεξίτηλο στίγμα στην πρόοδο και ευημερία της.

Θα τον θυμόμαστε με αισθήματα αγάπης, σεβασμού και βαθιάς εκτίμησης.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια. Αιωνία του η μνήμη».