Skip to main content

Καράογλου για παραχώρηση Χορτατζήδων-Μίκρας: Ο Ηρακλής ανασαίνει πάλι ελεύθερα

Ανοίγει ο δρόμος για την άνευ ανταλλάγματος παραχώρηση της χρήσης των ακινήτων που διαθέτει ο σύλλογος του Ηρακλή στους Χορτατζήδες και τη Μίκρα

Μετά την ομόφωνη υπερψήφιση του άρθρου 41 του Νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, που ανοίγει τον δρόμο για την άνευ ανταλλάγματος παραχώρηση της χρήσης των ακινήτων που διαθέτει ο Σύλλογος του Ηρακλή στους Χορτατζήδες και τη Μίκρα, στο Σωματείο «Νέος Γυμναστικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης Ηρακλής 1908», για την κάλυψη των αθλητικών αναγκών του Σωματείου, o Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και εισηγητής του Νομοσχεδίου, Θεόδωρος Καράογλου, επισημαίνει σε δήλωσή του ότι «η ιστορικότερη ομάδα της χώρας, που μετρά 113 χρόνια πολυεπίπεδης προσφοράς και παρουσίας στα αθλητικά και κοινωνικά δρώμενα της Βόρειας Ελλάδας και της πατρίδας μας γενικότερα, μπορεί πλέον να ανασάνει ελεύθερα!».

«Με την ομόφωνη υπερψήφιση του Άρθρου 41 στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, η Πολιτεία δίνει το “φιλί της ζωής” στον Σύλλογο, τον απελευθερώνει και του επιτρέπει να προχωρήσει απρόσκοπτα στο μέλλον ώστε να γράψει νέες χρυσές σελίδες στην ένδοξη ιστορία του», σημειώνει και προσθέτει: 

«Είμαι περήφανος που τόσο με τη θεσμική ιδιότητα του Υφυπουργού Εσωτερικών (Τομέα Μακεδονίας και Θράκης), όσο και ως Βουλευτής, συνέβαλλα ουσιαστικά στην υλοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος της μεγάλης οικογένειας του Ηρακλή, βοηθώντας να ξεπεράσει τα εμπόδια του χθες, να παραμείνει στο “σπίτι” του και να συνεχίσει υπερήφανα την αθλητική του δραστηριότητα. Διότι, ο συγκεκριμένος Σύλλογος υπερβαίνει τα όρια του αθλητικού σωματείου καθώς είναι ιδέα και κοινωνικό φαινόμενο, προσφέροντας στη χώρα ήρωες και διακρίσεις».

Και συνεχίζει: «Σε ό,τι με αφορά θα συνεχίσω να βρίσκομαι δίπλα στη Διοίκηση του Γυμναστικού Συλλόγου “Ηρακλής”, την οποία ευχαριστώ θερμά για την πολύτιμη συνεργασία ώστε να καταλήξουμε στη σημερινή ιστορική ημέρα, όπως επίσης και στον νομικό εκπρόσωπο του Γυμναστικού Συλλόγου κ. Δημήτρη Φινοκαλιώτη.

» Θερμές ευχαριστίες οφείλω ακόμη στον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γιώργο Γεραπετρίτη, τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών (Αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική) κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον Υφυπουργό Οικονομικών (Αρμόδιο για τη Φορολογική Πολιτική και τη Δημόσια Περιουσία) κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Τομέα Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρο Καλαφάτη, τον Υφυπουργό Αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, για την υπευθυνότητα με την οποία προσέγγισαν το δίκαιο αίτημα των ανθρώπων του Ηρακλή. Επίσης, ευχαριστώ και όλους όσοι στήριξαν και συνέβαλλαν με οποιονδήποτε τρόπο, ο καθένας με τις δικές του μικρές και μεγάλες δυνάμεις, για τη επιτυχημένη έκβαση της υπόθεσης.  

» Η σημερινή ημέρα είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και αξίζουν θερμά και ειλικρινή συγχαρητήρια σε όλους».