Skip to main content

Καράογλου: Γρήγορα και άνετα οι μετακινήσεις στη Θεσαλονίκη με 430 λεωφορεία

Σημαντική αλλαγή στις αστικές συγκοινωνίες διαπίστωσε ο βουλευτής της ΝΔ μετά τις στυναντήσεις που είχε με τις διοικήσεις ΟΣΕΘ, ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ.

Τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει στη βελτίωση των δημόσιων συγκοινωνιών της  Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κυριάρχησαν στις συναντήσεις εργασίας που πραγματοποίησε ο Θεόδωρος Καράογλου με τις διοικήσεις του Ο.Σ.Ε.Θ., του Ο.Α.Σ.Θ. και των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

Στις συζητήσεις που είχε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Τόσκα, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης κ. Γιώργο Σκόδρα και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε. κ. Στέφανο Τσόλη, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν οι τρεις φορείς ως προς την περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχουν, ενώ ο ίδιος εστίασε στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες που ενίσχυσαν το συγκοινωνιακό έργο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Στις τοποθετήσεις του ο κ. Καράογλου σημείωσε ότι μετά τον διπλασιασμό των λεωφορείων που εξυπηρετούν τους Θεσσαλονικείς, αφού από 220 λεωφορεία που κυκλοφορούσαν στους δρόμους της πόλης τον Ιούλιο του 2019 σήμερα είναι 430, οι μετακινήσεις πραγματοποιούνται πιο γρήγορα και πιο άνετα.

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως σε συνδυασμό με το Μετρό Θεσσαλονίκης, οι εργασίες του οποίου προχωρούν σύμφωνα με το σχεδιασμό που υπάρχει και τα σχετικά χρονοδιαγράμματα, στο άμεσο μέλλον οι Θεσσαλονικείς θα απολαμβάνουν ακόμα πιο αποτελεσματικές δημόσιες συγκοινωνίες οι οποίες θα αντικατοπτρίζουν την ταυτότητα μιας σύγχρονης πόλης.

«Στόχος μας», όπως είπε, «είναι οι Θεσσαλονικείς να απολαμβάνουν λειτουργικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα οποία διαδραματίζουν σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο καθώς συνδέονται άμεσα με το πλέγμα των παραγωγικών δραστηριοτήτων της πόλης. Το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών έχει σκύψει πάνω από τη Θεσσαλονίκη και σε συνεργασία με τον ΟΣΕΘ, τον ΟΑΣΘ και τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης κάνει πραγματικά σημαντική δουλειά προς όφελος της πόλης. Είμαι πεπεισμένος ότι τα καλύτερα είναι μπροστά μας».