Skip to main content

Καράογλου: Η υπερφορολόγηση στραγγαλίζει την επιχειρηματικότητα

Αν θέλουμε να καταφέρουμε να ορθοποδήσει η χώρα, οφείλουμε να στηρίξουμε έμπρακτα τον ιδιωτικό τομέα, είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Το μείγμα πολιτικής που προτείνει η Νέα Δημοκρατία, «χωρίς οριζόντιες πολιτικές λιτότητας και με έμφαση στην ανάπτυξη», παρουσίασαν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης οι αναπληρωτές Τομεάρχες Εργασίας και Οικονομικών του κόμματος, Θεόδωρος Καράογλου και Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Η ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διαρκούς επικοινωνίας που έχουν οι δυο Βουλευτές με τους παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο ανταλλαγής θέσεων και απόψεων εν όψει του καταρτισμού του Κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας. Είχε προηγηθεί αντίστοιχη και με το Δ.Σ. του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στον εποικοδομητικό διάλογο που ακολούθησε κυριάρχησαν ζητήματα όπως η αποβιομηχάνιση, η ανάγκη υιοθέτησης ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, η ανταποδοτικότητα εργασιακού βίου/συνταξιοδότησης, η αποτελεσματική αντιμετώπιση των φαινομένων φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής, ο συμψηφισμός οφειλών κράτους-ιδιωτών, η μείωση ασφαλιστικού και εργοδοτικού κόστους, καθώς και η αναζήτηση κοινών τόπων επικοινωνίας για τη στήριξη του επιχειρείν και κατ’ επέκταση τη δημιουργία σταθερών θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, με αξιοπρεπή μισθό για τους εργαζόμενους.

Όπως δήλωσε σχετικά, μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Καράογλου:

«Μέσα από τον κύκλο των επαφών που έχουμε ξεκινήσει χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης. Δεδομένου ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ πετούν επανειλημμένα στον κάλαθο των αχρήστων τις θέσεις των παραγωγικών φορέων της χώρας, είμαστε εδώ για να ακούσουμε και να καταγράψουμε τα προβλήματα τους. Και θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα τους ως Κυβέρνηση και μετά τις εκλογές, διότι αφενός πιστεύουμε ότι η συνεργασία λύνει τα προβλήματα και αφετέρου θεωρούμε τα Επιμελητήρια ισότιμους συνομιλητές στην κοινή προσπάθεια να καταρτίσουμε ένα βιώσιμο, ρεαλιστικό και λειτουργικό πλάνο διακυβέρνησης της χώρας.

Για τη Νέα Δημοκρατία η αποκλιμάκωση της φορολογίας, η τολμηρή επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και η σοβαρή διακυβέρνηση είναι οι βασικές προϋποθέσεις βελτίωσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα.

Η υπερφορολόγηση στραγγαλίζει την επιχειρηματικότητα. Αν θέλουμε να έχουμε προοπτική, μέλλον και να καταφέρουμε να ορθοποδήσει η χώρα, οφείλουμε να στηρίξουμε έμπρακτα τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος σήμερα “αιμορραγεί”.

Η μικρή και μεσαία ελληνική επιχείρηση πρέπει να επιβιώσει, να ανακάμψει και να αποτελέσει λύση στο πρόβλημα της ανάπτυξης».