Skip to main content

Καράογλου: Η κυβέρνηση παριστάνει ότι διαπραγματεύεται σκληρά

Για επικοινωνιακούς λόγους η κυβέρνηση παριστάνει ότι διαπραγματεύεται σκληρά με τους θεσμούς εκτίμησε ο Θεόδωρος Καράογλου.

Την προσωπική του εκτίμηση ότι «η κυβέρνηση θα πάρει από τους ευρωπαίους εταίρους την αναστολή της περικοπής των συντάξεων ως αντάλλαγμα για το ξεπούλημα της Μακεδονίας» εξέφρασε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον «Πρακτορείο Fm».

«Για επικοινωνιακούς λόγους η κυβέρνηση παριστάνει ότι διαπραγματεύεται σκληρά με τους θεσμούς ώστε να μην μειωθούν οι συντάξεις, την περικοπή των οποίων ψήφισαν δυο φορές οι 153 βουλευτές της που τώρα παριστάνουν ότι κλαίνε με… κροκοδείλια δάκρυα» σχολίασε δεικτικά. Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι οι «ηρωικές διαπραγματεύσεις του Αλέξη Τσίπρα αποδεδειγμένα κοστίζουν πολύ ακριβά στους Έλληνες».

Για το θέμα της περικοπής των συντάξεων ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω μείωσή τους», ενώ σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της περασμένης Κυριακής στα Σκόπια δήλωσε ότι «απέδειξε τις βαθιές ρίζες που έχει ο αλυτρωτισμός» στο γειτονικό κρατίδιο.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση που κρατά ο Πάνος Καμμένος ως προς τη συμφωνία των Πρεσπών τον αποκάλεσε «τζάμπα μάγκα», προκαλώντας τον να κάνει πράξη την απειλή του και να άρει την εμπιστοσύνη προς τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.