Skip to main content

Καράογλου: Η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές, ανεξαρτήτως εκλογικού νόμου

Όπως είπε, ο νέος εκλογικός νόμος είναι μία «συνταγή χάους και ακυβερνησίας» του ΣΥΡΙΖΑ για να υπηρετήσει τον «πολιτικό καιροσκοπισμό του Μαξίμου»

«Προσχηματική» και «άκρως αποπροσανατολιστική για τους Έλληνες πολίτες» χαρακτήρισε από το βήμα του Κοινοβουλίου ο βουλευτής της ΝΔ στη Β' Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου, τη «σπουδή της Κυβέρνησης να φέρει άρον-άρον στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου».

Στη χθεσινή του ομιλία, ο κ. Καράογλου υποστήριξε ότι η ψηφοφορία στη Βουλή θα εξελιχθεί σε «μεγάλη πολιτική και κοινοβουλευτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ», καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι επιχειρεί να αποσπάσει την προσοχή της κοινωνίας από τα σημαντικά και πολλές φορές ανυπέρβλητα προβλήματα που ταλανίζουν την καθημερινότητα εκατομμύρια πολιτών.

«Πετάτε τη μπάλα στην εξέδρα. Εάν η απλή αναλογική αποτελούσε πραγματικά “ιερό και όσιο” της Αριστεράς, τότε θα έπρεπε να είχατε αλλάξει τον εκλογικό νόμο πριν τη διεξαγωγή των εκλογών του Σεπτεμβρίου 2015. Δεν το πράξατε, όμως, γιατί θέλατε το μπόνους. Τώρα που είστε δεύτερο κόμμα στη συνείδηση του λαού και στις δημοσκοπήσεις, ομολογείτε την ήττα σας και αναζητείτε συνενόχους στην επιχείρηση πολιτικής σωτηρίας σας, μέσω ενός εκλογικού νόμου-οπερέτα», ήταν η χαρακτηριστική του αναφορά, επισημαίνοντας ότι η κυβερνητική επιχείρηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης θα συνεχιστεί με το θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Αναφερόμενος στην πρόθεση της κυβέρνησης να εφαρμόσει ως εκλογικό σύστημα την απλή αναλογική, ο κ. Καράογλου έκανε λόγο για συνταγή χάους και ακυβερνησίας η οποία υιοθετείται από τον ΣΥΡΙΖΑ αφενός για να υπηρετήσει τον πολιτικό καιροσκοπισμό του Μεγάρου Μαξίμου και αφετέρου για να εμποδίσει το σχηματισμό ισχυρών κυβερνήσεων.

«Η πατρίδα μας δεν χρειάζεται έναν εκλογικό νόμο ο οποίος θα λειτουργεί ως “κερκόπορτα” του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Αντίθετα έχουμε ανάγκη ενός εκλογικού νόμου ο οποίος θα συνδέει την αναλογικότητα με την κυβερνησιμότητα και πιστεύω ότι ο ισχύων νόμος υπηρετεί και τις δυο αυτές αρχές. Και αναλογικός είναι και την κυβερνησιμότητα βοηθά» δήλωσε.

Τέλος, απαντώντας στους βουλευτές της συγκυβέρνησης και της ελάσσονος αντιπολίτευσης που μίλησαν για την ανάγκη «κουλτούρας συνεργασιών» μεταξύ των κομμάτων, ο κ. Καράογλου  σημείωσε ότι αυτού του είδους οι συνεργασίες οικοδομούνται ανάμεσα σε κόμματα ευθύνης και όχι με κόμματα που υπηρετούν τον ακραίο λαϊκισμό.

«Το πεπρωμένο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φυγείν αδύνατον. Η προσμονή της ελπίδας τους οδήγησε στην εξουσία και η παντελής απουσία της είναι που θα τους οδηγήσει και πάλι στα έδρανα της αντιπολίτευσης. Η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές ανεξαρτήτως του ποιος θα είναι ο εκλογικός νόμος όταν διεξαχθούν» κατέληξε.