Skip to main content

Καράογλου: Η ομογένεια είναι μια δεύτερη Ελλάδα

Ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι «δεν νοείται οι ομογενείς μας να είναι Έλληνες στα ξένα και ξένοι στην Ελλάδα»

«Δεν νοείται οι ομογενείς μας να είναι Έλληνες στα ξένα και ξένοι στην Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, στην ολομέλεια της Βουλής, παίρνοντας το λόγο στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών αναφορικά την ψήφο των απόδημων Ελλήνων.

Ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι ο ελληνισμός είναι ενιαίος και αδιαίρετος και πως η νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης διευρύνει την Ελλάδα, επικαλούμενος τη θετική ανταπόκριση των οργανώσεων της Διασποράς κατά τη σχετική συζήτηση των φορέων στην αρμόδια Επιτροπή του Κοινοβουλίου.

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τους συμπατριώτες μας που κρατάνε ψηλά την ελληνική σημαία στο εξωτερικό. Σεβόμαστε, τιμούμε και αναγνωρίζουμε την προσφορά εκείνων που λειτουργούν ως πολλαπλασιαστές της εθνικής μας ισχύος στο εξωτερικό. Ακούμε τον πόθο τους και τον μετουσιώνουμε σε πράξη, αναδεικνύοντας παράλληλα τη δική τους ευθύνη να συμμετέχουν και να προσφέρουν στην εθνική προσπάθεια, μεταλαμπαδεύοντας στις επόμενες γενιές την αγάπη προς την πατρίδα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «Η ομογένεια είναι μια δεύτερη Ελλάδα. Όσο υπάρχουν αυτοί οι συμπατριώτες μας τα ήθη, τα έθιμα, η ιστορία και η γλώσσα μας θα αντηχούν σε κάθε γωνιά της υφηλίου, αποδεικνύοντας ότι ο ομφάλιος λώρος που δένει τον Έλληνα ομογενή με την πατρίδα δεν κόβεται ποτέ».

Για τον κ. Καράογλου το να ψηφίζουν απρόσκοπτα οι Έλληνες του εξωτερικού στις εθνικές εκλογές είναι δίκαιο, ισότιμο και συνταγματικά ορθό. Γι’ αυτό προέτρεψε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να άρουν με την ψήφο τους περιττές προϋποθέσεις και γραφειοκρατικά αναχώματα που στερούν αυτό το δικαίωμα από χιλιάδες συμπατριώτες μας,  αναλογιζόμενοι παράλληλα  τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης και πόσο σημαντικό είναι για την ανάδειξη των εθνικών μας θέσεων να ισχυροποιηθεί η ελληνική φωνή στο εξωτερικό.

Μάλιστα ο κ. Καράογλου στηλίτευσε την επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ να πυροδοτήσει πολιτική αντιπαράθεση αναζητώντας αντιπολιτευτικό πεδίο δράσης σε ένα νομοσχέδιο το οποίο -κατά τη γνώμη του - θα έπρεπε να είναι το πιο συναινετικό και υπερκομματικό.

«Εάν θέλουμε να τιμήσουμε τον όρκο που δώσαμε στην έναρξη της κοινοβουλευτικής περιόδου», είπε, «οφείλουμε να προστατεύσουμε τη διαχρονική σχέση των Ελλήνων που ζουν εντός συνόρων με εκείνους του εξωτερικού».