Skip to main content

Καράογλου: Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών να πάρει τη θέση που αξίζει

Ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) περιόδευσε την Τρίτη στις Σέρρες με το πολιτικό μήνυμα «Η Μακεδονία δεν είναι μόνο η Θεσσαλονίκη».

Στις Σέρρες περιόδευσε την Τρίτη 14 Ιανουαρίου ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου με το πολιτικό μήνυμα «Η Μακεδονία δεν είναι μόνο η Θεσσαλονίκη» και είχε σειρά διαδοχικών συναντήσεων με αυτοδιοικητικούς φορείς, τον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγο, ενώ επισκέφθηκε παραγωγικές μονάδες της περιοχής.

Πρώτος σταθμός υπήρξε το τελωνείο του Προμαχώνα. Εκεί ο δήμαρχος Σιντικής, κ. Φώτης Δομουχτσίδης, μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες, τον ενημέρωσαν για τα ζητήματα που χρήζουν βελτίωσης στον μεθοριακό σταθμό. Προτεραιότητα δόθηκε στην ενίσχυση του προσωπικού στο τελωνείο και το Αστυνομικό Τμήμα Προμαχώνα, στη λειτουργία άλλων δυο γεφυροπλάστιγγων του τελωνείου προκειμένου να ενισχυθούν οι έλεγχοι, καθώς και στον ευπρεπισμό των κτηριακών εγκαταστάσεων αλλά και του περιβάλλοντα χώρου. Ακολούθως, ο κ. Καράογλου επισκέφθηκε το δημαρχείο Σιντικής, στο Σιδηρόκαστρο, όπου ενημερώθηκε από τον κ. Δομουχτσίδη για θέματα του δήμου.

Στη συνάντηση με τον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγο, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) διαβεβαίωσε τον Σεβασμιώτατο ότι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του και ενόψει του εορτασμού για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία, θα στηρίξει κάθε πρωτοβουλία που θα αναδεικνύει την καθοριστική συμβολή της Μακεδονίας στην επανάσταση του 1821.

Κατά την επίσκεψη του στην Αντιπεριφέρεια Σερρών και τη συνάντηση που είχε με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο, ο κ. Καράογλου τόνισε ότι «η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών πρέπει να πάρει τη θέση που της αξίζει», προσθέτοντας ότι το υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) θα συνδράμει ώστε να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τον Νομό.

Αναφερόμενος στον τύμβο Καστά, ο υφυπουργός επισήμανε πως «το σημαντικότερο είναι να αναδειχθεί το μνημείο, να ολοκληρωθούν οι εργασίες, να γίνει επισκέψιμο και να έχουν τη δυνατότητα εκατομμύρια πολιτών να το επισκεφθούν».

Επόμενος σταθμός της επίσκεψης του υφυπουργού υπήρξε ο δήμος Σερρών. Εκεί, ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης, ευχαρίστησε τον κ. Καράογλου για «τη συνεχή και αποτελεσματική συνεργασία» που έχουν, αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «ο Υφυπουργός ακούει και αντιμετωπίζει τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης».

Ο κύκλος των αυτοδιοικητικών συναντήσεων του κ. Καράογλου στις Σέρρες ολοκληρώθηκε στον δήμο Εμμανουήλ Παππά, όπου με τον δήμαρχο κ. Δημήτρη Νότα συζήτησαν για τους τρόπους προβολής της ιστορίας και δράσης του Σερραίου Αρχιστράτηγου Εμμανουήλ Παππά, ο οποίος υπήρξε πρωτεργάτης της επανάστασης του 1821 στη Μακεδονία.



Ξεχωριστό κεφάλαιο της χθεσινής παρουσίας του υφυπουργού στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών αποτέλεσαν οι επισκέψεις του σε παραγωγικές μονάδες της περιοχής όπως η επιχείρηση "Δρομέας", η γαλακτοβιομηχανία "ΚΡΙ ΚΡΙ" και το Εργοστάσιο Ζάχαρης.

Μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της επιχείρησης "Δρομέας", κ. Αθανάσιο Παπαπαναγιώτου, ο κ. Καράογλου εξήγησε πως: «Επισκεπτόμενος τους θεσμικούς φορείς των Σερρών έκρινα ότι είναι απαραίτητο να επισκεφθώ επιχειρήσεις οι οποίες προσφέρουν στην εθνική οικονομία και δίνουν ημερομίσθια σε εκατοντάδες εργαζόμενους στο νομό Σερρών. Μια από αυτές είναι η επιχείρηση του "Δρομέα", όπου με τον κ. Παπαπαναγιώτου συζητήσαμε για τις προοπτικές της, καθώς περίπου το 75% με 80% της δράσης της βασίζεται στις εξαγωγές. Πρέπει να στηρίζουμε το επιχειρείν, πρέπει να στηρίζουμε τους επιχειρηματίες γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο θα πετύχουμε το ζητούμενο, που είναι η ανάπτυξη. Και όταν λέμε ανάπτυξη δεν εννοούμε μια θεωρητική και αφηρημένη έννοια, αλλά μια έννοια που αφορά τους πάντες».

Στη γαλακτοβιομηχανία "ΚΡΙ ΚΡΙ" ο κ. Καράογλου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας κ. Παναγιώτη Τσινάβο. Ο τελευταίος ενημέρωσε τον Υφυπουργό για την υλοποίηση της νέας επένδυσης ύψους 27 εκατομμυρίων ευρώ με ίδια κεφάλαια την τριετία 2019-2021, σκοπός της οποίας είναι η επέκταση της παραγωγικής δραστηριότητας στο γιαούρτι και την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων παγωτού.



Τέλος, ο υφυπουργός ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Βιομηχανίας Ζάχαρης στο Λευκώνα, χώρο ο οποίος ήταν κλειστός για περίπου 10 χρόνια και ετοιμάζεται να επαναλειτουργήσει σε λίγους μήνες. Εκεί τον υποδέχθηκε ο CEO της "Royal Sugar" κ. Χρήστος Καραθανάσης. Στη δήλωσή του  ο κ. Καράογλου επισήμανε πως η κυβέρνηση στηρίζει κάθε επιχειρηματική πρωτοβουλία και ιδιαίτερα εκείνες που ενεργοποιούν εγκαταλελειμμένες μονάδες, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας. Όπως είπε: «Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να πάνε όλα κατ' ευχήν και εμείς είμαστε εδώ, ως Κυβέρνηση, για να στηρίξουμε κάθε υγιή πρωτοβουλία ώστε να γίνουν νέες επενδύσεις, να δημιουργηθούν υγιείς θέσεις εργασίας και να υπάρξει ανάπτυξη. Για αυτό αγωνιζόμαστε και πασχίζουμε».