Skip to main content

Καράογλου: Η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία και η Θράκη έχουν σφυγμό

Η Βόρεια Ελλάδα αξίζει και πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος, υπογράμμισε από τη Βουλή ο υφυπουργός Εσωτερικών.

"Το 2020 θα είναι μια θετική χρονιά. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας, ιδίως για τη Μακεδονία και τη Θράκη που εξελίσσονται σε πρωταγωνίστριες" τόνισε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Προϋπολογισμό της νέας χρονιάς.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) επισήμανε ότι "η Βόρεια Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει. Η Βόρεια Ελλάδα αξίζει και πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος, υπερασπιζόμενη και την ιστορική της παρακαταθήκη".

Προέτρεψε, μάλιστα, τους Βουλευτές να δώσουν μια σημαντική ψήφο εμπιστοσύνης στον προϋπολογισμό του 2020, ώστε ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση της ΝΔ "που έχουν πρόγραμμα, συνέπεια, σοβαρότητα και αποδεδειγμένα εργάζονται σκληρά, να οδηγήσουν την Ελλάδα πολύ ψηλά, εκεί που της αρμόζει και της αξίζει".  

Εξειδικεύοντας στοιχεία του προϋπολογισμού, ο κ. Καράογλου ανέφερε ότι σηματοδοτεί την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα και βάζει τέλος στην υπερφορολόγηση των Ελλήνων και στο κλίμα αποεπένδυσης της περιόδου 2015-2018. "Εκπέμπει μήνυμα δημοσιονομικής σταθερότητας και αναπτυξιακής προτεραιότητας, προσφέροντας ελπίδα και "ανάσα" σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά που δοκιμάστηκαν σκληρά στα δύσκολα χρόνια της κρίσης. Παράλληλα, αποδεικνύει οτι η Ελλάδα ανακτά την οικονομική της κυριαρχία. Και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, διότι όσο πιο δυνατοί γινόμαστε ως χώρα, τόσο θα εκλείπουν  και οι απειλές από τους γείτονές μας" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως έκανε εκτενή αναφορά στις πολιτικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση προκειμένου η Βόρεια Ελλάδα να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Όπως είπε: "Ημέρα με την ημέρα κερδίζουμε το μεγάλο στοίχημα της ουσιαστικής ισομερούς ανάπτυξης κάθε νομού της χωρίς μας ευθύνης", εστιάζοντας στο έντονο ενδιαφέρον που έδειξε Ιταλικός όμιλος που ειδικεύεται στην παραγωγή προϊόντων υψηλής τεχνολογίας αεροδιαστημικής, άμυνας, συστημάτων ασφαλείας και πολιτικής προστασίας από φυσικές καταστροφές, να επενδύσει στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Επίσης, έκανε ειδική αναφορά στον κολοσσό της Pfizer και την αυριανή συνάντηση που θα έχει στο Διοικητήριο με τον Διευθύνοντα Σύμβουλό του Ομίλου, κ. Άλμπερτ Μπουρλά, προκειμένου να συζητήσουν για τη μεγάλη επένδυση που ετοιμάζεται στη Θεσσαλονίκη, όπου θα λειτουργήσει το ένα από τα έξι νέα κέντρα ψηφιακής τεχνολογίας, τεχνητής νοημοσύνης και ανάλυσης μεγάλων δεδομένων.  

"Το έμπρακτο ενδιαφέρον της Pfizer, των Ιταλών και άλλων που το έχουν εκφράσει, αποδεικνύει πως η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία και η Θράκη έχουν σφυγμό. Η εμπιστοσύνη που μας δείχνουν βάζει την πατρίδα μας στον παγκόσμιο ερευνητικό χάρτη. Σηματοδοτεί, όμως, και την επόμενη ημέρα της Βόρειας Ελλάδας, αναδεικνύοντας τις μεγάλες οικονομικές δυνατότητες που διαθέτει" σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καράογλου.