Skip to main content

Καράογλου: Με την έξοδο στις αγορές το αντιμνημονιακό παραμύθι χάνει το δράκο του

Τη βεβαιότητα πως η επιτυχημένη έξοδος της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές σηματοδοτεί την εποχή του «Gre-entry»και αφήνει πίσω οριστικά εκείνη του «Grexit» εξέφρασε ο Θεόδωρος Καράογλου.
Τη βεβαιότητα πως η επιτυχημένη έξοδος της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές σηματοδοτεί την εποχή του «Gre-entry»και αφήνει πίσω οριστικά εκείνη του «Grexit» εξέφρασε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., Θεόδωρος Καράογλου,  κατά τη σημερινή του ομιλία στο Δήμο Ωραιοκάστρου, στο πλαίσιο των πολιτικών εκδηλώσεων  που πραγματοποιεί σε όλους τους Δήμους της Β΄ Περιφέρειας του Νομού με θέμα: «οι πολιτικές εξελίξεις στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές».
 
Στην ομιλία του ο κ. Καράογλου σημείωσε πως «από τη στιγμή που η πατρίδα μας επιστρέφει στο χάρτη των διεθνών αγορών το αντιμνημονιακό παραμύθι χάνει το δράκο του» και τόνισε με έμφαση ότι  «με την πρόωρη Ανάσταση της ελληνικής οικονομίας και την απεξάρτησή της από μνημόνια και Τρόικα ανοίγει ο δρόμος για να αποκατασταθούν αδικίες, να υποστηριχθούν οι αδύναμες κοινωνικές ομάδες, να αυξηθούν οι διεθνείς επενδύσεις και να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες απασχόλησης».
 
«Η Ελλάδα», ανέφερε μεταξύ άλλων, «έκανε ένα αποφασιστικό βήμα οριστικής εξόδου από την κρίση και αυτό οφείλεται στις θυσίες του λαού μας ο οποίος έδειξε τεράστια αποθέματα υπομονής, παραδίδοντας σε όλη την υφήλιο μαθήματα  πατριωτικής ευσυνειδησίας. Με πίστη στη δύναμη του Έλληνα, με σχέδιο, σκληρή δουλειά, σοβαρότητα, αποτελεσματικότητα και ενωτικό πνεύμα αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για μια Ελλάδα εξωστρεφή, για μια Ελλάδα που δεν θα αρκείται μόνο στο να καταναλώνει αλλά θα παράγει, για μια Ελλάδα εθνικά υπερήφανη».
 
Μιλώντας για την ευκαιρία ρύθμισης του χρέους ο κ. Καράογλου ανέφερε ότι η χώρα μας την κέρδισε με το σπαθί της, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα δεν διεκδικεί απλώς, αλλά απαιτεί από τους ευρωπαίους εταίρους της να εφαρμόσουν τις συμφωνίες. «Εμείς ως Έλληνες τιμήσαμε την υπογραφή μας και το λόγο μας. Τώρα είναι η σειρά τους να πράξουν το ίδιο, δίνοντας νέα πνοή στο κοινό ευρωπαϊκό όραμα. Η Ελλάδα έγινε το σύμβολο της Ευρώπης που αντέχει και η οικονομική της αναγέννηση ενδυναμώνει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση» ανέφερε μεταξύ άλλων. 
 
Τέλος ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης και Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε δεικτικά την απουσία «πολιτικής ευπρέπειας», όπως τη χαρακτήρισε, από ορισμένα κόμματα της αντιπολίτευσης. 
 
«Κάποια μικρόψυχα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου που ονειρεύονται να καταλάβουν την εξουσία, πιστεύουν ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Για αυτό και με φθηνά λαϊκίστικα τερτίπια προσπαθούν να δημιουργήσουν πολιτικές κόντρες.  Σε αυτούς τους πολιτικούς “μπαχαλάκηδες” που χαράσσουν στρατηγικές έντασης και αποσταθεροποίησης και έχουν το 
 
πολιτικό θράσος να θέτουν ψευτοδιλήμματα στην ελληνική κοινωνία, απαντούμε ότι  η διακυβέρνηση της χώρας δεν είναι μαθητικό συμβούλιο για να κάνουν καταλήψεις όποτε θελήσουν.  Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία στελέχη κοινοβουλευτικών μας κομμάτων να θέλουν την καταστροφή της Ελλάδας μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους μικροκομματικές φιλοδοξίες. Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους, η χώρα μας βγήκε στις αγορές, έχει ελπίδα και μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης. Η Ελλάδα αναγεννιέται,  η Ελλάδα  αναπνέει επιτέλους χωρίς μηχανική υποστήριξη» κατέληξε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου.