Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021
x

ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ

Ο βουλευτής συναντήθηκε με τον δήμαρχο Λαγκαδά και συζήτησαν τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση - Συνάντηση και με επιχειρηματίες

Το δημαρχείο Λαγκαδά και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή επισκέφθηκε την Τρίτη ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Καράογλου.

Ο βουλευτής συναντήθηκε με τον δήμαρχο Λαγκαδά κ. Γιάννη Ταχματζίδη, με τον οποίο συζήτησε για τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση στην Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού και συγκεκριμένα για την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Επίσης ενημερώθηκε για το ζήτημα της επίλυσης του χρόνιου προβλήματος του κτηρίου του Ειρηνοδικείου Λαγκαδά.

Στις επαφές που είχε με επιχειρηματίες, ο κ. Καράογλου, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε, έγινε αποδέκτης των προβληματισμών που απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα και των αγωνιών με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη στην εποχή της πανδημίας. Ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, άκουσε προσεκτικά τις επισημάνσεις που τέθηκαν και  εξήγησε αναλυτικά τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η κυβέρνηση για τη στήριξη του επιχειρείν εν μέσω της υγειονομικής κρίσης. Τόνισε, μάλιστα, πως κύριο μέλημα της Πολιτείας ήταν και παραμένει η προστασία του εργατικού δυναμικού και των επιχειρήσεων, η σταθεροποίηση της εθνικής οικονομίας και η σταδιακή-ασφαλής αποκατάσταση της εμπορικής δραστηριότητας.

Όπως σημείωσε ο κ. Καράογλου: «Όσοι διακονούμε τα κοινά οφείλουμε να στεκόμαστε διαρκώς στο πλευρό των συμπολιτών μας. Να αφουγκραζόμαστε τις ανησυχίες τους, να παρεμβαίνουμε για να βελτιώσουμε την καθημερινότητά τους, να γινόμαστε φορείς θετικών εξελίξεων πάντα προς όφελος της κοινωνίας.

Στο  πλαίσιο αυτό ξεκινώ επισκέψεις σε όλες τις Δημοτικές Αρχές της Β΄ Θεσσαλονίκης, καθώς και σε επιχειρήσεις που στηρίζουν και ενδυναμώνουν τις τοπικές οικονομίες, προσφέροντας σημαντικές θέσεις εργασίας.

 Ο δήμος Λαγκαδά και η ευρύτερη περιοχή έχουν πολυεπίπεδες προοπτικές ανάπτυξης τις οποίες πρέπει να “καλλιεργήσουμε” και να αναδείξουμε με ρεαλισμό και υπευθυνότητα. Άρα, η συγκεκριμένη περιοχή πρέπει να συμπεριληφθεί έμπρακτα στο γενικό σχεδιασμό για την ουσιαστική ανασυγκρότηση της δυτικής Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα της υπαίθρου, ώστε  να εξελιχθεί σε τόπο εξωστρέφειας και καινοτομίας μέσα από την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών και την ολοκλήρωση μεγάλων έργων που θα συμβάλλουν στην αναγέννηση της περιοχής.    

Ο δήμος Λαγκαδά είναι η “πρωτεύουσα” του πρωτογενούς τομέα στη δυτική Θεσσαλονίκη. Έχει “κρυμμένους παραδείσους” όπως τα Λουτρά στο Λαγκαδά, ιστορικούς ναούς και μοναστήρια όπως ο Άη Γιώργης στο Σοχό, η Αγία Κυράννα στην  Όσσα, η Αγία Ακυλίνα στο Ζαγκλιβέρι, “θησαυρούς” που μπορούμε και πρέπει να αξιοποιήσουμε περαιτέρω».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ