Skip to main content

Καράογλου: Πλήρης απαξίωση της ΕΒΖ

Την απαξίωση και υποβάθμιση της μεγαλύτερης γεωργικής βιομηχανίας της χώρας, της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, από την κυβέρνηση διαπιστώνει ο Βουλευτής ΝΔ Β' Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Την απαξίωση και υποβάθμιση της μεγαλύτερης γεωργικής βιομηχανίας της χώρας, της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, από την κυβέρνηση διαπιστώνει ο Βουλευτής ΝΔ Β' Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου.

«Η απαξίωση και η υποβάθμιση της μεγαλύτερης γεωργικής βιομηχανίας της χώρας, της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, συνεχίζεται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Η εταιρεία, η οποία στηρίζει την εθνική μας οικονομία και την περιφερειακή ανάπτυξη, οδηγείται σε μαρασμό, εξαιτίας της έλλειψης μιας υπεύθυνης και αξιόπιστης πολιτικής εκ μέρους της κυβέρνησης. Η ΕΒΖ είναι φορέας παραγωγής ενός ζωτικού καταναλωτικού αγαθού. Η κυβέρνηση προχωρώντας στο σχεδιασμό της για την εκποίηση της εταιρείας, έχει δημιουργήσει πλήθος προβλημάτων με την στάση της και αγανάκτηση στους εργαζομένους» αναφέρει σε ερώτηση του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όπως τονίζει ο κ. Καράογλου, στα σχέδια της κυβέρνησης για εκποίηση της εταιρείας, δεν γίνεται λόγος για τη διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας του μόνιμου προσωπικού, «οι οποίοι έχουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου και απολύονται αυτοδικαίως με τη συμπλήρωση των προϋποθέσεων, που θέτει ο ασφαλιστικός φορέας». «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίζει να απαξιώνει την ελληνική παραγωγή ζάχαρης και ταυτόχρονα να εισάγει ζάχαρη από τη δυτική Ευρώπη, κάνοντας φτωχότερους τους Έλληνες αγρότες και ερημώνοντας την ελληνική ύπαιθρο. Η πορεία της μεγαλύτερης αγροτικής βιομηχανίας στη χώρα μας κλονίζεται, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε υπανάπτυξη αγροτικές περιοχές της χώρας μας. Η χώρα, η εθνική οικονομία, ο παραγωγικός ιστός, έχει ανάγκη την ΕΒΖ και γι΄ αυτό οφείλει η Κυβέρνηση να δώσει ώθηση  στη λειτουργία της και όχι να την οδηγεί σε μαρασμό και σταδιακό αφανισμό» συνεχίζει ο βουλευτής.

Ο κ. Καράογλου ζητεί από το αρμόδιο υπουργείο να διασφαλίσει τις υφιστάμενες θέσεις προσωπικού στην ΕΒΖ και να τονώσει την παραγωγή και τη δραστηριότητα της μεγαλύτερης αγροτικής βιομηχανίας της χώρας μας.