Skip to main content

Καράογλου: Προσαρμοσμένη στις νέες συνθήκες η φετινή ΔΕΘ

Η φετινή διοργάνωση θα προσαρμοστεί στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας του κορωνοϊού, δίνοντας έμφαση στη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Το μοντέλο διεξαγωγής της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, η οποία θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 5 Σεπτεμβρίου 2020, τέθηκε επί τάπητος στη σημερινή τηλεδιάσκεψη του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης),  Θεόδωρου Καράογλου, με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΘ-Helexpo.

Η φετινή διοργάνωση θα προσαρμοστεί στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας του κορωνοϊού, δίνοντας έμφαση στη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) επισήμανε ότι ο κορωνοϊός δεν ακυρώνει το μέλλον, εκφράζοντας την πεποίθηση πως η 85η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης θα επιβεβαιώσει ότι η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία και η Θράκη αποτελούν έναν ασφαλή επενδυτικό και τουριστικό προορισμό.

«Έχοντας πρωταρχικό μέλημα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας θα πορευτούμε λαμβάνοντας υπόψη το υπό διαμόρφωση πρωτόκολλο υγιεινής και ασφάλειας εκθετών και κοινού, ώστε η φετινή διαφορετική Έκθεση να έχει τη μέγιστη δυνατή επιτυχία δίχως να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της», ανέφερε ο κ. Καράογλου.

Αναφορικά με την ομόφωνη έγκριση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου της Έκθεσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) τη χαρακτήρισε θεμέλιο λίθο για τον εκσυγχρονισμό του εκθεσιακού φορέα, αφού ανοίγει οριστικά το δρόμο για την ανάπλαση των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ-HELEXPO.

«Το είπαμε, το κάναμε πράξη» τόνισε, υπενθυμίζοντας ότι η αναμόρφωση του χώρου της Διεθνούς Εκθέσεως με σύγχρονες υποδομές και χώρους πρασίνου αποτελεί ένα από τα πέντε εμβληματικά έργα που ανακοίνωσε και υλοποιεί ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

«Μετά από αυτήν την εξέλιξη η ΔΕΘ ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία, έτοιμη να αντεπεξέλθει στις αυξημένες προκλήσεις της εποχής. Η Θεσσαλονίκη αποκτά ένα σύγχρονο, πράσινο εκθεσιακό κέντρο, το οποίο θα τονώσει την αυτοπεποίθηση της και την οικονομική δραστηριότητα στη Βόρεια Ελλάδα», πρόσθεσε ο κ. Καράογλου.