Skip to main content

Καράογλου: Προτεραίοτητα η ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχείρησης

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση του υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, με αντιπροσωπεία της ΟΕΕΘ στο ΥΜΑΘ.

Τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες και ζητήματα που επηρεάζουν το σύνολο της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της Θεσσαλονίκης παρουσίασε στον υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Θεόδωρο Καράογλου, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών & Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης.

Στη συζήτηση που διήρκησε πάνω από μια ώρα οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία  να  παρουσιάσουΕν  αναλυτικά  τις  προτάσεις  τους  οι  οποίες συζητήθηκαν διεξοδικά ενώ μετά το τέλος της συνάντησης κατατέθηκαν και σχετικά υπομνήματα προς μελέτη.

Ο κ. Καράογλου παρακολούθησε προσεκτικά και συμμετείχε ενεργά στον διάλογο όντας πλήρως ενημερωμένος για τα περισσότερα θέματα τα οποία συζητήθηκαν. Παράλληλα, δεσμεύτηκε πως αυτός και οι συνεργάτες του θα μελετήσουν με λεπτομέρεια τις προτάσεις και τα υπομνήματα της Ο.Ε.Ε.Θ. προκειμένου να δοθούν άμεσες και βιώσιμες λύσεις, ενώ η συνεργασία με τουςφορείς εκπροσώπησης των επαγγελματιών και των εμπόρων θα συνεχιστεί εντατικά και με μεθοδικότητα.

Τέλος, τόνισε πως η ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα καθώς με αυτόν τον τρόπο και με την ταυτόχρονη στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας θα υπάρξουν άμεσα οφέλησε όλες τις πτυχές της οικονομίας γενικότερα.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ιακώβου Κωνσταντίνος δήλωσε: «Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να συγχαρούμε τον νέο Υπουργό και να του ευχηθούμε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που ανέλαβε. 

Ταυτόχρονα,  στη  συνάντηση  εργασίας  που ακολούθησε παρουσιάσαμε συνοπτικά τα ζητήματα που απασχολούν τους ελεύθερους επαγγελματίες  και τους εμπόρους της πόλης  μας τα  οποία, με μεγάλη ικανοποίηση, είδαμε πως ο κ. Καράογλου τα αντιλαμβάνεται πλήρως και είναι διατεθειμένοςνα προσπαθήσει ώστε να δοθούν λύσεις στα περισσότερα από αυτά.

Εμείς  ως  Ομοσπονδία,  πιστοί  στον  ρόλο μας, θα  συνεχίσουμε  να επιδιώκουμε την αγαστή συνεργασία και την αμφίδρομη επικοινωνία τόσο με το Υπουργείο όσο και με όλους τουςαρμόδιους φορείς προωθώντας πάντα ουσιαστικά ζητήματα και αναζητώντας βιώσιμες λύσεις».

Ανάμεσα στα πολλά και σημαντικά που συζητήθηκαν για όλους τους κλάδους ήταν ενδεικτικά: Το παραεμπόριο προϊόντων και το λαθρεμπόριο τσιγάρων, το φορολογικό &ασφαλιστικό  σύστημα,  οι  εισφορές  &  σχετικές ρυθμίσεις/προθεσμίες,  ο  αθέμιτος  ανταγωνισμός,  η  παραπλανητικές διαφημίσεις,  οι  ελεγκτικοί  μηχανισμοί, θέματα  πνευματικών δικαιωμάτων, θέματα εφαρμογής αντικαπνιστικού νόμου & ΦΠΑ στον κλάδο των καφέ-αναψυκτηρίων.  Η  αστυνόμευση  και το αίσθημα  ασφαλείας  πολιτών  & επαγγελματιών, η επαναλειτουργία του τμήματος Αισθητικής-Κοσμετολογίας ΑΤΕΙ  Θεσσαλονίκης, τα  θέματα  του  ΟΑΣΘ,  όπως  αποζημίωση  μετόχων, μερίσματα προηγούμενων χρήσεων, φορολογητέο εισόδημα και ασφαλιστικές εισφορές μετόχων, απόδοση ενοικίων εγκαταστάσεων κ.α., η αξιολόγηση των φορέων πιστοποίησης εξετάσεων ξένων γλωσσών και τα παράνομα ιδιαίτερα μαθήματα,  το  χρονικό  διάστημα  ανανέωσης  αδειών  φροντιστηρίων  μέσης εκπαίδευσης,  η  αναγνώριση  τίτλων  σπουδών  ξένων  πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στον κλάδο Μεταφραστών-Διερμηνέων κ.α.

Η αντιπροσωπεία της Ο.Ε.Ε.Θ. αποτελούταν από τον Πρόεδρο κ. Ιακώβου Κωνσταντίνο  και  τους  κ.κ.  Τσορμπατζηκωστή  Γ. –Πρόεδρο  Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών, Τσέντο Κωνσταντίνο-Αναπ. Γεν. Γραμματέα Ο.Ε.Ε.Θ., Απιδόπουλο Αναστάσιο –Πρόεδρο Ένωσης Πρακτόρων ΟΠΑΠ  Θεσσαλονίκης,  Μάνο  Γεώργιο –Πρόεδρο Ένωσης  Αστικών Λεωφορειούχων  «Μέγας  Αλέξανδρος»,  Κούπκα  Γεώργιο –Πρόεδρο Σωματείου Γερανοφόρων Οχημάτων Θεσσαλονίκης, Κεσίδη Σάββα –Πρόεδρο Σωματείου Κρεοπωλών Θεσσαλονίκης, Επιτροπίδη Μιχάλη –Γ.Γ. Σωματείου Εστιατόρων –Ψητοπωλών & Ιδιοκτητών Καφέ-Μπαρ, Παπαδοπούλου Μαίρη –Γ.Γ. Ένωσης  Επαγγελματιών  Αισθητικών  Β.  Ελλάδος,  Παπαχρήστου Δήμητρα –Αντιπρόεδρο Συνδέσμου  Φροντιστών  Βορείου  Ελλάδος, και Κοτσώνη Παναγιώτα –Μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών.