Skip to main content

Καράογλου: Ψεύτικες οι δεσμεύσεις για ανεξάρτητο δήμο Σοχού

Ο βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στην Ολομέλεια για νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, έκανε λόγο για «προεκλογικές δεσμεύσεις που τις πήρε ο… Βαρδάρης».

«Προσβολή για τη δημοκρατία και το κοινοβούλιο» χαρακτήρισε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου την «εμμονή» της κυβέρνησης, όπως τόνισε από το βήμα της Ολομέλειας, να νομοθετεί με διαδικασίες fast track, καταπατώντας τον σχετικό κανονισμό της Βουλής.

«Νομοθετείτε με κατεπείγουσες διαδικασίες, νομοθετείτε με αιφνιδιαστικές νομοθεσίες, νομοθετείτε με τροπολογίες που είναι μεγαλύτερες από τα νομοσχέδια και με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Δεν δείχνετε κανένα σεβασμό στις θεσμικές διαδικασίες, ούτε φυσικά στην Εθνική Αντιπροσωπεία» εξήγησε ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας.

Εστιάζοντας στην τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε μέσω νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, ο κ. Καράογλου κατήγγειλε ότι ήρθε στην Ολομέλεια χωρίς να προηγηθεί καμία διαβούλευση με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς. «Χωρίς να υπάρχει μελέτη προσπαθείτε να περάσετε από το… παράθυρο ένα άλλο νομοσχέδιο με πρόχειρο και αιφνιδιαστικό τρόπο, γεγονός που στηλιτεύτηκε από την Κεντρική Ένωση Δήμων ως “θεσμική εκτροπή”» πρόσθεσε.

Στηλιτεύοντας την άρνηση του υπουργείου Εσωτερικών να προχωρήσει στη δημιουργία ανεξάρτητου δήμου Σοχού, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες που είχαν προηγηθεί, ο κ. Καράογλου έκανε λόγο για «προεκλογικές δεσμεύσεις που τις πήρε ο… Βαρδάρης».

«Ο Δήμος Σοχού πληροί όλα τα κριτήρια (πληθυσμιακά, κοινωνικά, οικονομικά, γεωγραφικά, αναπτυξιακά, λειτουργικά, βιωσιμότητας) που θέτει ο αρμόδιος υπουργός για τη δημιουργία ανεξάρτητου ηπειρωτικού δήμου. Οι υποσχέσεις σας αποδείχθηκαν ψεύτικες, όπως τόσες και τόσες άλλες. Είστε αναξιόπιστοι» συμπλήρωσε, θυμίζοντας από το βήμα της Ολομέλειας παλαιότερες δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης προς τους κατοίκους του Σοχού.

Και κατέληξε: «Η χώρα χρειάζεται μια υπεύθυνη πολιτική που θα σέβεται τους πολίτες, τους θεσμούς και την κοινωνία. Η χώρα χρειάζεται εκλογές και “καθαρές” λύσεις».