Skip to main content

Καράογλου: Το Κιλκίς είναι η «βιτρίνα» της Ελλάδας

Ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) επισκέφθηκε σήμερα το Κιλκίς και συναντήθηκε με εκπροσώπους φορέων της πόλης.

Συνεχίζοντας το πρόγραμμα των περιοδειών που έχει ξεκινήσει στις Περιφερειακές Ενότητες της Βόρειας Ελλάδας ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, επισκέφθηκε σήμερα το Κιλκίς.

Η περιοδεία ξεκίνησε από τρεις παραγωγικές μονάδες που βρίσκονται στην περιοχή της Νέας Σάντας και πιο συγκεκριμένα τις επιχειρήσεις Αφοί Λεοντιάδη Α.Ε., ΚΕΒΕ (Κεραμουργία Βορείου Ελλάδος) και Elvial, οι οποίες έχουν αναπτύξει έντονη εξαγωγική δράση.  

Συνομιλώντας με τους επιχειρηματίες ο κ. Καράογλου τόνισε πως για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η βιώσιμη και σταθερή ανάπτυξη προϋποθέτει ισχυρή εμπορική δραστηριότητα και δυναμικές επιχειρήσεις, χαρακτηριστικά που με τη σειρά τους διασφαλίζουν την πρόοδο και την ευημερία σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.



«Κύριο μέλημά μας είναι η Μακεδονία και η Θράκη να αποκτήσουν πιο εξωστρεφή και ανταγωνιστικό χαρακτήρα. Η προσπάθειά μας αποδίδει καρπούς και αυτό επιβεβαιώνει την πάγια θέση μας ότι η εδραίωση της ανάπτυξης θα επιτευχθεί εφόσον εκμεταλλευθούμε τη δυναμική της περιοχής μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε κύκλος διαδοχικών συναντήσεων με τον Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτρη Κυριακίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ανδρέα Βεργίδη, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ.κ. Δημήτριο και τον Δήμαρχο Παιονίας κ. Κώστα Σιωνίδη.

Τα θέματα που τέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων αφορούσαν τον Προαστιακό Κιλκίς-Θεσσαλονίκης και τη σιδηροδρομική σύνδεση της ΒΙΠΕ, την κατασκευή του οδικού άξονα Μαυρονέρι-Κιλκίς, τη βελτίωση του οδικού άξονα Κιλκίς-Πολυκάστρου με κατασκευή νέας γέφυρας στον Αξιό, τη βελτίωση του τμήματος της ΠΑΘΕ από το Πολύκαστρο έως τη Χαλάστρα, ενώ ειδική αναφορά έγινε και στο προσφυγικό-μεταναστευτικό.



Στις δηλώσεις του ο κ. Καράογλου τόνισε πως θα σταθεί επικουρικά δίπλα στα αιτήματα των φορέων του Κιλκίς για την επίλυσή τους, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη να καλλιεργηθεί μια γόνιμη και αποδοτική συνεργασία ανάμεσα στο Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) με όλες τις αυτοδιοικητικές αρχές της Βόρειας Ελλάδας.

«Το Κιλκίς είναι η "βιτρίνα" της πατρίδας μας καθώς διαθέτει δυο χερσαίες πύλες εισόδου στους Ευζώνους και τη Δοϊράνη από τις οποίες περνούν κάθε χρόνο εκατομμύρια πολίτες. Μπορεί το μητροπολιτικό κέντρο της Βόρειας Ελλάδας να είναι η Θεσσαλονίκη, για εμένα όμως το ζητούμενο είναι η επίτευξη της ισόρροπης ανάπτυξης κάθε γωνιάς της Μακεδονίας και της Θράκης. Το Κιλκίς πρέπει να φύγει μπροστά και σε αυτήν την προσπάθεια θα είμαι σύμμαχος και συμπαραστάτης, όπως κάνω για κάθε περιφερειακή ενότητα της χωρική ευθύνης του Διοικητηρίου».