Skip to main content

Καράογλου: Τραγικότερη στιγμή του ελληνισμού η μικρασιατική καταστροφή

Είμαστε όλοι εδώ για να διαφυλάξουμε και να αναμοχλεύσουμε την εθνική μνήμη, υπογράμμισε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης).

Στις σημερινές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας βρέθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου, εκπροσωπώντας την κυβέρνησης.

Ο κ. Καράογλου παραβρέθηκε στην Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας και κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του εθνομάρτυρα τελευταίου Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσόστομου.

Στο μήνυμά του ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) σημείωσε πως: "Είμαστε όλοι εδώ για να διαφυλάξουμε και να αναμοχλεύσουμε την εθνική μνήμη γιατί όπως είναι γνωστό, έθνος που δεν έχει μνήμη, δεν έχει μέλλον.

Η Μικρασιατική Καταστροφή ήταν μια τραγική στιγμή για τον ελληνισμό, ίσως η τραγικότερη στιγμή του Ελληνισμού, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εμείς, οι απόγονοι των ανθρώπων που σώθηκαν, πρέπει να ξεχάσουμε. Η μνήμη μας πρέπει να είναι διαρκής, κοντά στα αθώα θύματα, τις εκατοντάδες χιλιάδες αθώων που άφησαν την ψυχή τους στα ιερά χώματα της Μικράς Ασίας και βεβαίως πάντοτε, με εκδηλώσεις, να τους θυμόμαστε και να μην ξεχνάμε τον Μικρασιατικό πολιτισμό, ο οποίος δέσποζε για αιώνες".