Skip to main content

Καρατζαφέρης: Σήμα κινδύνου εκπέμπει η αγορά

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό με θέμα την «ανησυχητική κατάσταση στην αγορά, η οποία βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης», κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.
Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό με θέμα την «ανησυχητική κατάσταση στην αγορά, η οποία βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης», κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.

«Η αγορά εκπέμπει σήμα κινδύνου», τονίζει ο κ. Καρατζαφέρης και συμπληρώνει: «Όπως εκτιμάται, πάνω από 100.000 εμπορικές επιχειρήσεις βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο, ενώ περίπου 65.000 ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε απολύσεις».

Στο κείμενο της ερώτησης, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφέρει επίσης τα ακόλουθα: «Παρά τη συνεχή συμπίεση του δυνητικού κέρδους τους, στην οποία προβαίνουν χιλιάδες επιχειρήσεις μέσω προσφορών στα προϊόντα τους, η αποχή των καταναλωτών από τις αγορές συνεχίζεται.

Η κυβέρνηση, από την άλλη πλευρά, καθυστερεί δραματικά την υλοποίηση του προγράμματος εγγυημένων δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις του ΤΕΜΠΜΕ για κάλυψη των χρεών τους, ενώ από τις κερδοφόρες επιχειρήσεις ζητά τριετή έκτακτη εισφορά.

Αυτό το εκρηκτικό «κοκτέιλ» αντιαναπτυξιακών μέτρων, νέας επικείμενης αύξησης του πληθωρισμού -από 1η Ιουλίου που θα ενσωματωθούν οι τελευταίες αυξήσεις του ΦΠΑ- και έλλειψης ρευστότητας, οδηγεί μαθηματικά σε χιλιάδες λουκέτα, με δραματικές επιπτώσεις στην αύξηση της ανεργίας».