Skip to main content

Καρατζαφέρης: «Το Κυπριακό έχει μπει στην τελική ευθεία»

Σε λαϊκή βούληση να δοθεί οποιαδήποτε εξέλιξη αφορά το Κυπριακό, ζητάει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Επικρτιτικός για την συνάντηση του Παπανδρέου με τον Ερντογάν.
Επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, όπου θα συναντηθεί με πολιτικούς του νησιού. 

Σε δηλώσεις του κατά την άφιξή του στη Λάρνακα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφέρθηκε στην Ευρωπαϊκή αξιολόγηση της Τουρκίας τον Δεκέμβριο, τονίζοντας ότι «Το Κυπριακό έχει μπει στην τελική ευθεία» και πρόσθεσε ότι «η Τουρκία θέλει να πάει το Δεκέμβριο στην Ευρώπη με κάποιο χαρτί», ενώ συνέστησε «ιδιαίτερη προσοχή» στους χειρισμούς του Κυπριακού.

Ο κ. Καρατζαφέρης ήταν έντονα επικριτικός και μίλησε με σκληρό ύφος για τη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου με τον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν.

Δήλωσε πως τον προβληματίζει «το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε πρώτα με τον Τούρκο ομόλογό του και μετά με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας».

«Οδηγούμεθα σε μία άλλη πολιτική πιο κοντά στα συμφέροντα και τα ενδιαφέροντα των Αμερικάνων». ήταν η χαρακτηριστική δήλωσή του.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έκρινε ότι «είναι εθνική επιταγή οτιδήποτε έχει δρομολογηθεί στο Κυπριακό να δοθεί σε λαϊκή βούληση και να προηγηθεί δημοψήφισμα».