Skip to main content

Καρεμπέ: Δεν είναι απίθανο ο Ολυμπιακός να κατακτήσει Champions League

Ο Γάλλος αθλητικός διευθυντής των Πειραιωτών αναφέρθηκε στη δυναμική του συλλόγου αλλά και στη σχέση του με τον τεχνικό, Πέδρο Μαρτίνς.

Στη δυναμική του Ολυμπιακού αλλά και στη σχέση του με τον τεχνικό, Πέδρο Μαρτίνς αναφέρθηκε μιλώντας στην πορτογαλική ιστοσελίδα «Sapo», ο Κριστιάν Καρεμπέ.

Ο Γάλλος αθλητικός διευθυντής των Πειραιωτών αναφέρθηκε στην πορεία του συλλόγου στο Champions League υπογραμμίζοντας πως δεν θα ήταν απίθανο ώστε η ομάδα να κατακτούσε την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

«Έχω δίπλωμα προπονητή, αλλά δεν θέλω να επεμβαίνω στο γήπεδο. Σταμάτησα να το κάνω, από τότε που σταμάτησα να παίζω. Ο Πέντρο Μαρτίνς μπορεί να σας το πει, δεν επεμβαίνω ποτέ στον αγωνιστικό χώρο», σημείωσε ο Γάλλος αξιωματούχος των «ερυθρολεύκων» και προσέθεσε αναφερόμενος στη διαφορά των ομάδων του Champions League σε ότι αφορά στην οικονομική ισχύ: «Στην Premier League αυτοί οι αριθμοί είναι λογικοί. Το ίδιο στην Bundesliga, στη La Liga και στη Serie A. Σίγουρα δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε με άλλους στα οικονομικά μεγέθη, αλλά πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί στο δικό μας πρωτάθλημα. Αυτό κάνουμε στον Ολυμπιακό. Ξέρουμε ότι δεν έχουμε το ίδιο μπάτζετ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την Μπάγερν, την Τότεναμ. Στο γήπεδο όμως τα πάντα είναι πιθανά».

Ερωτηθείς για το κατά πόσο μπορεί μια ομάδα από την Ελλάδα ή την Πορτογαλία να κατακτήσει το Champions League o παγκόσμιος πρωταθλήτης με τη Γαλλία το 1998 απάντησε: «Δεν είναι απίθανο και γι’ αυτό πρέπει να σεβόμαστε τον αγωνιστικό χώρο (σ.σ εννοεί ότι μόνο αυτός είναι ο κριτής). Ακούω συχνά για την αξία παικτών, επειδή παίζουν στην Premier League, αλλά ένας παίκτης του Ολυμπιακού ή της Μπενφίκα, για παράδειγμα, μπορεί να είναι καλύτερος. Υπάρχουν δύο αξίες: το άθλημα και η αγοραστική αξία. Στην Κροατία, λόγου χάρη, έχουν πολύ καλούς παίκτες, αλλά η αγοραστική αξία δεν είναι ανάλογη».