Παρασκευή 10 Απριλίου 2020
x

ΚΑΡΦΙΑ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ

Ο Έλληνας υπουργός είπε στους Washington Times: «Όταν με ρωτούν για το μέγεθος των κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα, εγώ ρωτώ πού είναι οι Αμερικάνοι»

Αιχμές για την απουσία αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα άφησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, με συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα Washington Times.

Ο Έλληνας υπουργός σημειώνει ότι «όταν με ρωτούν για το μέγεθος των κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα, εγώ ρωτώ πού είναι οι Αμερικάνοι επενδυτές» και προσθέτει πως «είτε θα μπει κανείς στο παιχνίδι είτε θα μείνει πίσω».

Μάλιστα, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα που φέρει τίτλο «Η Ελλάδα καλωσορίζει την ογκώδη κινεζική επένδυση, διερωτάται που είναι τα αμερικανικά κεφάλαια» , ο κ. Κουρουμπλής σημειώνει ότι η Ελλάδα, μετά την οικονομική κρίση που ξεκίνησε το 2008, επιστρέφει ξανά στις αγορές, υπό την κυβέρνηση Τσίπρα, η ανεργία μειώνεται κάτω του 20% και οι διεθνείς οίκοι προβλέπουν θετική ανάπτυξη για το τρέχον και το επόμενο έτος. «Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας σε μια ασταθή περιοχή» επισημαίνει, ο υπουργός.

Το δημοσίευμα αναφέρεται ακόμη στη συζήτηση για το μεγάλο μέγεθος των κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα και τις ανησυχίες για την επεκτατική τάση της κινεζικής οικονομικής διπλωματίας.

Σε ό,τι αφορά τις επικρίσεις πως η Ελλάδα έχει υιοθετήσει ευνοϊκότερη στάση προς την Κίνα, σχετικά με τις κινέζικες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη διαμάχη στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, ο κ. Κουρουμπλής αρνείται ότι ισχύει κάτι τέτοιο και σημειώνει ότι η σημαντική ελληνική ναυτιλία θα καλωσόριζε επενδύσεις και από τις ΗΠΑ. «Είμαστε μικρή χώρα αλλά δεν θα είμαστε αποικία κανενός», δηλώνει ο κ. Κουρουμπλής.

Σημειώνεται ότι η συνέντευξη δόθηκε στο πλαίσιο της περιοδείας του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δείτε εδώ ολόκληρο το σχετικό δημοσίευμα στους Washington Times.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ