Skip to main content

Καρφιά Παπαγεωργόπουλου για Μπιρμπίλη

Τα πυρά του κατά της υπουργού Περιβάλλοντος έστρεψε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Αφορμή στάθηκε η μη πρόσκλησή του στους χώρους επίσκεψης της υπουργού στην πόλη.
Τα πυρά του κατά της υπουργού Περιβάλλοντος, Τίνας Μπιρμπίλη, έστρεψε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Αφορμή στάθηκε η μη πρόσκλησή του στους χώρους επίσκεψης της υπουργού στην πόλη.  Με μια δήλωση- καταγγελία, όπως αναγράφεται στην ανακοίνωση, ο κ. Παπαγεωργόπουλος καταγγέλλει την κ. Μπιρμπίλη για ασέβεια στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Σύμφωνα με τον κ.Παπαγεωργόποθλο, η υπουργός Περιβάλλοντος δεν επισκέφθηκε ούτε κάλεσε στους χώρους επίσκεψής της τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης και πρόεδρο της ΤΕΔΚ και αναφέρθηκε σε θέματα όπως η αξιοποίηση των 185 στρεμμάτων της ΔΕΘ, στα οποία ο δήμος είναι συνιδιοκτήτης, και επίσης στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης μας, στην Πλατεία Χρηματιστηρίου, στην κυκλοφορία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κ.λπ., τα οποία είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του δήμου. «Είναι φανερό ότι η κ. Μπιρμπίλη ούτε τη Θεσσαλονίκη γνωρίζει, ούτε το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σέβεται. Θα την παρακαλούσα όταν θα ξαναέρθει στη Θεσσαλονίκη, να είναι καλύτερα προετοιμασμένη…», καταλήγει η δήλωση του κ. Παπαγεωργόπουλου.