Skip to main content

Καρφιά ΣΥΡΙΖΑ για απογύμνωση του νοσκοκομείου Γιαννιτσών από προσωπικό

Γίνεται λόγος για αποδιοργάνωση της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Γιαννιτσών λόγω των μετακινήσεων γιατρών προς την Έδεσσα.

Σφοδρή είναι η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας που κάνει λόγο για απαξίωση του νοσοκομείου Γιαννιτσών, λόγω των μετακινήσεων ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο Έδεσσας  προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του έτερου νοσοκομειακού ιδρύματος του νομού.

«Η κραυγή αγωνίας για ακόμη μια φορά από τους νοσοκομειακούς γιατρούς, έρχεται να καταγγείλει επανειλημμένα στην Πέλλα απαράδεκτες μετακινήσεις ιατρών για την κάλυψη των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τμήματα και κλινικές των Νοσοκομείων, τα Κέντρα Υγείας και τα εμβολιαστικά κέντρα, από την υποστελέχωση τους», επισημαίνει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για αποδιοργάνωση της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Γιαννιτσών λόγω των μετακινήσεων γιατρών προς την Έδεσσα, την ώρα που το συγκεκριμένο τμήμα σήκωσε μεγάλο βάρος της πανδημικής κρίσης, ενώ καραδοκεί και τέταρτο κύμα κορωνοϊού.

«Μετά την απαράδεκτη απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου Γιαννιτσών και την μεταφορά γιατρών από την Παθολογική στις ανάγκες του Νοσοκομείου Έδεσσας, σε περίοδο υγειονομικής κρίσης, όλα ευθυγραμμίζονται με την απόφαση Μητσοτάκη να κλείσουν οι υπηρεσίες υγείας. Το πρόγραμμα εφημεριών της Παθολογικής τινάζεται στον αέρα και παύει να ισχύει,  οι δραστηριότητες της κλινικής περιορίζονται στο ελάχιστο προσπαθώντας για την παροχή αξιοπρεπών υπηρεσιών στους πολίτες, το ογκολογικό σταματά την δραστηριότητά του και φυσικά και το διαβητολογικό ιατρείο. Για να μην περιγράψουμε τι γίνεται στην κλινική covid που συνήθως απαιτούνται παθολόγοι», σημειώνει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας, ζητώντας την ανάκληση των μετακινήσεων των γιατρών από τα Γιαννιτσά.