Skip to main content

«Καρναβάλι» στην Ξάνθη ο ΠΑΟΚ, έμεινε στο -7 από τον Ολυμπιακό! (vid)

Αγνώριστος, σε... αποκριάτικους ρυθμούς, ο ΠΑΟΚ άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς στη μαχητική Ξάνθη και τώρα... τρέχει και δεν φτάνει τον Ολυμπιακό!

Με τον χειρότερο τρόπο ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ στην Ξάνθη, καθώς έμεινε στο 1-1 με τους Ακρίτες παρουσιάζοντας για άλλη μία φορά κάκιστη εικόνα, με αποτέλεσμα να μείνει 7 ολόκληρους βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό, εν όψει πλέι οφ.

Χωρίς μεγάλη ποιότητα το παιχνίδι στα Πηγάδια, έκρυβε λίγες συγκινήσεις για τους θεατές της αναμέτρησης, που είδαν δυο ομάδες κουρασμένες και χωρίς ιδέες στο παιχνίδι τους κυρίως δε από τον ΠΑΟΚ που αν και προηγήθηκε νωρίς στη συνέχεια άφησε τον έλεγχο του παιγνιδιού στους γηπεδούχους.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στην μόλις στην πρώτη φάση του αγώνα και συγκεκριμένα στο 4ο λεπτό, όταν ο Γιαννούλης γύρισε την μπάλα στον Ελ Καντουρί κι εκείνος βρήκε τον Άκπομ στην περιοχή, που με άψογο πλασέ έγραψε το 0-1.

Το παιγνίδι, λοιπόν, απέκτησε γρήγορα ρυθμό, με τους γηπεδούχους να βγάζουν αντίδραση και να φτάνουν στην ισοφάριση στο 18΄ με κεφαλιά του Λισγάρα, που σηκώθηκε πιο ψηλά απ΄ όλους σε εκτέλεση κόρνερ.

Μετά το 25ο λεπτό ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, καθώς οι παίκτες του Αμπέλ Φερέιρα δεν κατόρθωσαν να απειλήσουν ώς το τέλος του πρώτου μέρους μια καλά οργανωμένη Ξάνθη. Με την αναγκαστική αλλαγή του Βαρέλα, ο Πορτογάλος κόουτς επέλεξε να παίξει ένα ανορθόδοξο με τρεις αμυντικούς, τον Ίνγκασον, τον Μάτος και τον Βιεϊρίνια, που εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε λανθασμένο σχήμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι «άνοιξε», αλλά και πάλι έλειψαν οι μεγάλες φάσεις, καθώς η τακτική της ακριτικής ομάδας δεν επέτρεπε στους φιλοξενούμενους να απειλήσουν με αξιώσεις και το 1-1 έμεινε ως το τέλος.

Στις καθυστερήσεις ο Λισγάρας γλίστρησε κι έπεσε, η μπάλα βρήκε στο πόδι του και ύστερα στο χέρι του, αλλά μετά την εξέταση του VAR o διαιτητής Βρέσκας έδειξε «παίζετε». Λίγα λεπτά μετά, ο Λημνιός έχασε τεράστια ευκαιρία σχεδόν προ κενού τέρματος για να κλέψει ο ΠΑΟΚ το τρίποντο, αλλά στόχευσε άουτ.