Skip to main content

Πλ. Ελευθερίας: Κατάχωση για τα αρχαία - Φεύγουν οι λαμαρίνες, σχέδιο για υπόγειο πάρκινγκ

Τα ευρήματα αποτυπώθηκαν από την αρχαιολογική υπηρεσία και θα καταχωθούν, καθώς κρίθηκε ότι δεν ήταν μεγάλης αξίας, όπως αποφάσισε το ΚΑΣ

Την κατάχωση των αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας αποφάσισε χθες το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, τα ευρήματα αποτυπώθηκαν από την αρχαιολογική υπηρεσία και θα καταχωθούν, καθώς κρίθηκε ότι δεν ήταν μεγάλης αξίας. Τόνισε, δε, ότι σύντομα θα απομακρυνθούν και λαμαρίνες, ώστε ο χώρος να αποδοθεί στους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης, «ειδικά σε αυτές τις δύσκολες περιόδους της κίνησης και του παρκαρίσματος».

«Το ΚΑΣ ομόφωνα αποφάσισε αυτό που ήταν και στη δική μας βούληση και στο δικό μας πλάνο, τη διαχείριση του τείχους που βρέθηκε στον χώρο της πλατείας Ελευθερίας», ανέφερε ο δήμαρχος και πρόσθεσε πως μετά την απόφαση ο δήμος προχωρά στον αρχικό σχεδιασμό για την αξιοποίηση της πλατείας και με την κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ παράλληλα με την ανάπλαση στο επίπεδο της γης.