Skip to main content

ΚΑΣ: Απόρριψη του αιτήματος Gucci για επίδειξη μόδας στην Ακρόπολη

Ο ιδιαίτερος πολιτιστικός χαρακτήρας των μνημείων της Ακρόπολης δεν συνάδει με τη συγκεκριμένη εκδήλωση, σημειώνεται στην απόφαση.

Σε ομόφωνη απόρριψη του αιτήματος της εταιρείας Gucci για επίδειξη μόδας υψηλής ραπτικής εντός του αρχαιολογικού χώρου του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης, προχώρησαν σήμερα τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ)

«Ο ιδιαίτερος πολιτιστικός χαρακτήρας των μνημείων της Ακρόπολης δεν συνάδει με τη συγκεκριμένη εκδήλωση, καθώς πρόκειται για μοναδικά μνημεία και σύμβολα παγκόσμιας κληρονομιάς, μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco», αναφέρεται στην απόφαση, η οποία θα πάει προς υπογραφή της υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού Λυδίας Κονιόρδου.

Στην συνεδρίαση του ΚΑΣ παρέστησαν και εκπρόσωποι της εταιρείας Gucci, οι οποίοι ανέπτυξαν επί μακρόν τα επιχειρήματά τους.

Νωρίτερα, ο διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτρης Παντερμαλής είχε δηλώσει: «Ο Παρθενώνας και η Ακρόπολη δεν χρειάζονται διαφήμιση. Δεν υπάρχει όφελος από μια τέτοια εκδήλωση. Το θέμα είναι να μην υποτιμηθεί το σύμβολο και να γίνει απλά ένα σκηνικό, γιατί το κεντρικό θέμα δεν θα είναι η Ακρόπολη αλλά η πασαρέλα».

Υπενθυμίζεται ότι ο οίκος πολυτελών ειδών Gucci είχε καταθέσει το σχετικό αίτημα στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών (δείτε αναλυτικότερα εδώ).