Skip to main content

ΚΑΣ: Στα 21 και 24 τα μέτρα ύψους των κτηρίων γύρω από την Ακρόπολη

Στα ύψη που ενέκρινε το ΚΑΣ υπολογίζεται περίπου ένα (1) μέτρο επιπλέον για δενδροφυτεύσεις στην οροφή και κατασκευή βοηθητικών χώρων.

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η πρόταση του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τον καθορισμό του καθαρού ύψους των κτηρίων γύρω από την Ακρόπολη στα 21 μέτρα και στα 24 μέτρα για ένα τμήμα της Λεωφόρου Συγγρού, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «Καθημερινή».

Σε αυτά τα ύψη υπολογίζεται περίπου ένα (1) μέτρο επιπλέον για δενδροφυτεύσεις στην οροφή και κατασκευή βοηθητικών χώρων, όπως την απόληξη του κλιμακοστασίου, εργασίες που όμως δεν μπορούν να υπερβαίνουν έκταση έμβαδού 35 τ.μ.

Οι προτάσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος θα περιληφθούν στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο θα αναθεωρηθούν οι όροι δόμησης της περιοχής. Το ΥΠΕΝ έχει δεσμευτεί να καταθέσει το σχετικό σχέδιο άμεσα στο ΣτΕ για προδικαστικό έλεγχο.

Υπενθυμίζεται ότι το ΣτΕ υπέδειξε σε πρόσφατη απόφαση του τα 21 μέτρα ως ανώτατο ύψος για τα κτήρια πέριξ της Ακρόπολης.