Τρίτη 27 Ιουλίου 2021
x

ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ: ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΔΙΑΡΚΩΣ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας σημειώνει πως είναι συλλογική ευθύνη η υπενθύμιση του αιτήματος διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

«Η διατήρηση της μνήμης για τις μαύρες ημέρες του αφανισμού των Ελλήνων του Πόντου, είναι ιερό καθήκον και χρέος όλων μας, όμως δεν αρχίζει και δεν τελειώνει μόνο σ΄ αυτή τη μέρα», αναφέρει στο μήνυμά του για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης.

Όπως σημειώνει «όλοι μαζί έχουμε την ευθύνη να θυμίζουμε το αίτημα διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, από όλες τις χώρες του κόσμου και προπαντός, από την ίδια την Τουρκία, ως μία καταδίκη της Γενοκτονίας των Ποντίων που έχει διαπράξει και της μισαλλοδοξίας που έχει καλλιεργήσει».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κασαπίδη:

«Η 19η Μαΐου αποτελεί Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου και φέρνει στις μνήμες όλων μας, ένα από τα πιο φρικτά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από τους Τούρκους ενώ για το έθνος μας είναι ημέρα πένθους.

Η διατήρηση της μνήμης για τις μαύρες ημέρες του αφανισμού των Ελλήνων του Πόντου, είναι ιερό καθήκον και χρέος όλων μας, όμως δεν αρχίζει και δεν τελειώνει μόνο σ΄ αυτή τη μέρα.

Οφείλουμε να θυμόμαστε διαρκώς αυτή τη μεγάλη εθνική τραγωδία του Ποντιακού Ελληνισμού και να μην λησμονούμε τις θυσίες και τους αγώνες των προγόνων μας, που αδίκως σφαγιάστηκαν και ξεριζώθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες.

Όλοι μαζί έχουμε την ευθύνη να θυμίζουμε το αίτημα διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, από όλες τις χώρες του κόσμου και προπαντός, από την ίδια την Τουρκία, ως μία καταδίκη της Γενοκτονίας των Ποντίων που έχει διαπράξει και της μισαλλοδοξίας που έχει καλλιεργήσει.

Οι νεκροί πρόγονοί μας αυτό περιμένουν!».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ