Skip to main content

Κασουλίδης: Οι συνομιλίες για το Κυπριακό δεν έχουν καταρρεύσει

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Οι συνομιλίες για το Κυπριακό δεν έχουν καταρρεύσει, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στο πλαίσιο της συνεδρίας της Μόνιμης Επιτροπής της ΚΣΣΕ, που πραγματοποιείται στη Λευκωσία.

Ο κ. Κασουδίης αναφέρθηκε στα όσα έγιναν κατά τις συνομιλίες στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας, λέγοντας ότι η θέση της τουρκοκυπριακής πλευράς δεν επέτρεψε να δοθεί ημερομηνία για το τελευταίο στάδιο, που θα ήταν μια πολυμερής διάσκεψη μεταξύ των δύο κοινοτήτων και τουλάχιστον των τριών εγγυητριών δυνάμεων.

Την ίδια ώρα, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β`, σε συνάντησή του με τον Κύπριο Πρόεδρο, εξέφρασε τη στήριξή του στον κ. Νίκο Αναστασιάδη για να μπορεί να διεκδικεί τα δίκαια, όπως είπε, του κυπριακού λαού στις διαπραγματεύσεις, ωστόσο σημείωσε πως δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει λύση.