Skip to main content

Κασσάνδρα: Έμειναν χωρίς καθηγητές στο ΓΕΛ Πευκοχωρίου

Η έλλειψη καθηγητών σε πολλές ειδικότητες σε κύρια μαθήματα επηρεάζουν κυρίως τα παιδιά της τρίτης λυκείου που θέλουν να δώσουν πανελλήνιες.

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι μαθητές του ΓΕΛ και γυμνασίου Πευκοχωρίου Κασσάνδρας για το γεγονός ότι αντιμετωπίζουν έλλειψη βασικών καθηγητών από τα σχολεία τους.

Σύμφωνα με το efimeridakassandra.gr, τα προβλήματα των μαθητών ξεκινούν από το κυρίως κτήριο το όποιο είναι πολύ παλιό και κακά συντηρημένο με  αποτέλεσμα το χειμώνα τα παιδιά να κρυώνουν ενώ υπάρχει και έλλειψη αιθουσών για μάθημα.

Μεγάλο είναι το πρόβλημα με το κτήριο του παραρτήματος το όποιος είναι τελείως ακατάλληλο  για μάθημα ενώ ελλοχεύουν και πολλοί κίνδυνοι για τη σωματικοί ακεραιότητα των μαθητών αφού δεν υπάρχουν έξοδοι κινδύνου και πυροπροστασία

Οι μαθητές επίσης μας   επισήμαναν τα προβλήματα του εξωτερικού χώρου της γενικής καθαριότητας και άλλων σοβαρών προβλημάτων, το πιο σημαντικό βέβαια είναι η έλλειψη καθηγητών σε πολλές ειδικότητες  σε κύρια μαθήματα τα  οποία  επηρεάζουν κυρίως τα παιδιά της τρίτης λυκείου που θέλουν να δώσουν πανελλήνιες.

Οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη του σχολειού τους για μια εβδομάδα κρούοντας το κώδωνα κινδύνου για τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά στο σχολείο τους.

Οι μαθητές έκαναν πορεία στον οικισμό του Πευκοχωρίου και φώναξαν συνθήματα με κύριο αποδέκτη το υπουργείο παιδείας για την έλλειψη καθηγητών ενώ ζήτησαν και τη συνδρομή του δήμου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο κτίριο  του σχολείου τους.