Skip to main content

Κασσάνδρα: Προτεραιότητα η δημιουργία πυροσβεστικού σταθμού

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δήμαρχος Κασσάνδρας έχει αναλάβει επί προσωπικού το καθήκον της Πολιτικής Προστασίας ως επικεφαλής της στον Δήμο.

Στην Κασσάνδρα βρέθηκε το περασμένο Σάββατο 26 Οκτωβρίου ο γγ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς με αξιωματούχους της Πυροσβεστικής.

Η δήμαρχος Αναστασία Χαλκιά έθεσε μεταξύ άλλων το σοβαρό ζήτημα της αναβάθμισης του  Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κασσάνδρας σε Πυροσβεστικό Σταθμό. Σύμφωνα με την κ. Χαλκιά, αυτό το θέμα αποτελεί έναν από τους κύριους στόχους της νέας Δημοτικής διοίκησης Κασσάνδρας που αντιμετωπίζει με ευαισθησία και υπευθυνότητα τα ζητήματα Πολιτικής Προστασίας με δεδομένες τις ανάγκες της Κασσάνδρας για ασφάλεια  των κατοίκων και των πολυάριθμων επισκεπτών της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δήμαρχος Κασσάνδρας έχει αναλάβει επί προσωπικού το καθήκον της Πολιτικής Προστασίας ως επικεφαλής της στον δήμο, επισημαίνοντας στον κ. Χαρδαλιά ότι η πρόθεση της είναι η αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας στον δήμο με τη συνεργασία όλων των συναρμόδιων Υπηρεσιών όπως της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και τον εθελοντικών ομάδων διάσωσης. Δεν παρέλειψε επίσης να επισημάνει ότι ο δήμος θα συνδράμει τα μέγιστα προκειμένου να διεκδικηθούν όσα διαθέσιμα κονδύλια ΕΣΠΑ μπορούν να εκταμιευθούν για την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας της Κασσάνδρας, καθώς ως τώρα δεν είχε διεκδικηθεί για να αξιοποιηθεί κανένας Ευρωπαϊκός οικονομικός πόρος.

Ο γενικός γραμματέας δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για το αυξημένο ενδιαφέρον της δημάρχου επί του θέματος αλλά και για τη γνωστική της επάρκεια και δεσμεύτηκε ότι η Πολιτεία θα σταθεί αρωγός στον δήμο Κασσάνδρας και σύντομα μάλιστα θα την επισκεφθεί και στο δημαρχείο προκειμένου να οργανωθεί με τον καλύτερο τρόπο η Πολιτική Προστασία στον δήμο.