Skip to main content

Καστανίδης: Αποφασιστική στήριξη του ΚΙΝΑΛ στις εκλογές

Ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ζήτησε την αποφασιστική στήριξη του κόμματός του, ώστε να έχει ισχυρό ρυθμιστικό ρόλο μετά τις εκλογές

Στο κατάμεστο γήπεδο της ΜΕΝΤ μίλησε, χθες, ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής στην Α΄ Θεσσαλονίκης Χάρης Καστανίδης. 

Κατά την ομιλία του ο κ. Καστανίδης ζήτησε την αποφασιστική στήριξη του κόμματός του, ώστε να έχει ισχυρό ρυθμιστικό ρόλο μετά τις εκλογές με στόχο την αναγκαία εθνική συνεννόηση.

Ο κ. Καστανίδης αναφέρθηκε στις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας την περίοδο 2004-2009. Τόνισε χαρακτηριστικά: «Η Νέα Δημοκρατία ζητά σήμερα την επιστροφή της στην εξουσία και μάλιστα αυτοδύναμη. Τι εγγυήσεις παρέχει για το μέλλον της Ελλάδας και των πολιτών της το κόμμα που χρεοκόπησε τη χώρα; Επιστροφή στην εξουσία μιας αυτοδύναμης Νέας Δημοκρατίας θα οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι στη σύγχρονη Ελλάδα διατηρούν την εκλογική τους ακεραιότητα αυτοί που τη χρεοκοπούν».

Ο κ. Καστανίδης μίλησε και για τις μεγάλες ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ στη διαχείριση της κρίσης. Τόνισε χαρακτηριστικά: «Αφού η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα διακινδύνευσε αρχικά την έξοδο της πατρίδας μας από τη ζώνη του ευρώ, σάλπισε μετά άτακτη υποχώρηση για να φορτώσει τους πολίτες με τρίτο, αχρείαστο μνημόνιο χηματοδοτικού ύψους 86 δισ. ευρώ».

Σημείωσε για το ρόλο του Κινήματος Αλλαγής: «Να διδαχθούμε από τη δεκαετή κρίση. Να εγκαταλείψουμε την πολιτική διαίρεση και την εχθροπάθεια που καλλιέργησαν με μια ρητορική μίσους η Δεξιά και η Αριστερά. Να συνεννοηθούμε και να διαμορφώσουμε ένα συνεκτικό εθνικό σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη θεσμική ανασύνταξη της πατρίδας μας. Να διδαχθούμε από το παράδειγμα των Πορτογάλων,των Ιρλανδών και των Κυπρίων, που κατάφεραν συντομότερα και επιτυχέστερα να αντιμετωπίσουν τη δική τους κρίση, γιατί είχαν την πρόνοια να συνεννοηθούν στο εσωτερικό των χωρών τους. Αυτό θα επιχειρήσει η δημοκρατική παράταξη».

Στην ομιλία του κ. Καστανίδη παραβρέθηκαν οι πρώην βουλευτές Χρύσα Αράπογλου και Δήμος Παπαδημητρίου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Χρήστος Παπαστεργίου και ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Τρελλόπουλος, ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Θεσσαλονίκης Γιώργος Αρβανίτης, Ανέστης Τελίδης και Λάζαρος Ζαχαριάδης, καθώς και ο πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης Γιώργος Λυσσαρίδης.

Σήμερα, Πέμπτη 4 Ιουλίου, ο υποψήφιος βουλευτής Χάρης Καστανίδης θα πραγματοποιήσει προεκλογική συγκέντρωση στις 20.00 στο Θέατρο Χηλής (Τριπόλεως και Χηλής 12), στην Καλαμαριά.