Skip to main content

Καστανίδης για μπλόκα: «Υπάρχουν κι άλλες κοινωνικές τάξεις με προβλήματα»

«Χρέος μας είναι να μη διαψεύσουμε τις ελπίδες του ελληνικού λαού», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Free Sunday» ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, διατυπώνοντας ταυτόχρονα τη βεβαιότ
«Χρέος μας είναι να μη διαψεύσουμε τις ελπίδες του ελληνικού λαού», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Free Sunday» ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, και ξεκαθαρίζει πως «τα οικονομικά βάρη θα κατανεμηθούν δίκαια», διατυπώνοντας ταυτόχρονα τη βεβαιότητα ότι ο ελληνικός λαός, που καλείται να στηρίξει την ανόρθωση της χώρας, θα το κάνει.

Αναφερόμενος στη δυναμική κινητοποίηση των αγροτών, ο κ. Καστανίδης υπογραμμίζει ότι «ορισμένοι αγρότες αποφάσισαν να στήσουν μπλόκα, χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος με την κυβέρνηση και μάλιστα, καλούσαν την υπουργό να πάει στα μπλόκα να κάνει διάλογο, χωρίς με αυτόν τον τρόπο να αντιλαμβάνονται ότι οι θέσεις τους δεν γίνονται κατανοητές από κανέναν Έλληνα πολίτη».

Προσθέτει πως «οφείλουμε να λάβουμε όλοι υπόψη τη βαρύτατη οικονομική κρίση, που αντιμετωπίζει η χώρα» και απευθύνει έκκληση στους αγρότες «να κατανοήσουν ότι υπάρχουν κι άλλες κοινωνικές τάξεις με προβλήματα».

Για τις εκκρεμούσες μηνύσεις, δε, σε βάρος προέδρων αγροτικών συλλόγων, επισημαίνει πως «ο πολιτικός και συνδικαλιστικός αγώνας δεν μπορεί να περιλαμβάνει χρήση μέσων ή ενέργειες, που μπορούν να αξιολογηθούν και ποινικά. Στις περιπτώσεις ποινικά ελέγξιμων ενεργειών, η Δικαιοσύνη μπορεί να επεμβαίνει χωρίς την υπόδειξη κανενός».

Για τη Δικαιοσύνη, γενικότερα, ο υπουργός δηλώνει ότι «χρειάζεται την αυτοκάθαρσή της», ενώ σχετικά με τις εξεταστικές επιτροπές και την «πολυτέλεια» σύστασής τους, μεσούσης της οικονομικής κρίσης, τονίζει ότι αυτές «υπήρξαν προγραμματική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ» και η Κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να μην προχωρήσει στη σύστασή τους.