Skip to main content

Καστανίδης: Να προστατεύσουμε την αυτονομία της πολιτικής

«Η αποκατάσταση των δημοκρατικών θεσμών είναι προϋπόθεση και για τη σοβαρή αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας», δήλωσε ο υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ.

Στο Πολυδύναμο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Νεάπολης – Συκεών μίλησε χθες ο υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής στην Α' Θεσσαλονίκης, Χάρης Καστανίδης.

Ο κ. Καστανίδης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ανάγκη προστασίας της αυτονομίας της πολιτικής. Τόνισε χαρακτηριστικά: «Σε μια εποχή βαθύτατα α-πολιτική, σε μια εποχή που κυριαρχεί το life style και η «τιποτολογία», υπάρχει ανάγκη για την επιστροφή της σοβαρής και ουσιαστικής πολιτικής στη δημόσια ζωή. Τα τελευταία χρόνια υποβαθμίστηκε το κύρος της Βουλής από την ελαφρότητα και συχνά τη χυδαιότητα. Η αποκατάσταση των δημοκρατικών θεσμών είναι προϋπόθεση και για τη σοβαρή αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας.

Και πρόσθεσε: «Επείγει να προστατεύσουμε την αυτονομία της πολιτικής. Ποικίλα ισχυρά οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα επιχειρούν να ελέγξουν την πολιτική και τους εκπροσώπους της. Η διαπλοκή, ακόμα απροσχημάτιστα, συμμετέχει στα ψηφοδέλτια. Η αυτονομία της πολιτικής είναι όρος για την αυθεντική Δημοκρατία».