Skip to main content

Καστανίδης:Οργάνωση θεσμικού πλαισίου για τη διαφάνεια στο Δημόσιο

Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρης Καστανίδης θεωρεί αναγκαία την οργάνωση του θεσμικού πλαισίου που αφορά τη διαφάνεια στο Δημόσιο.
Επιτακτική θεωρεί την οργάνωση του θεσμικού πλαισίου που αφορά τη διαφάνεια στο Δημόσιο, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρης Καστανίδης, σύμφωνα με όσα δήλωσε με αφορμή την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του.

Όπως τόνισε ο κ. Καστανίδης, το υπουργείο Δικαιοσύνης μετατράπηκε σε υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που συνεπάγεται, εκτός της θεμελιώδους υποχρέωσης  να προσδοθεί το κύρος που αναλογεί στη Δικαιοσύνη, η οργάνωση μέσω του υπουργείου, όλου του θεσμικού συστήματος που αφορά τη διαφάνεια στο δημόσιο.

Καταλήγοντας ο υπουργός, υπογραμμίζει ότι με αυτό τον τρόπο ο πολίτης θα αποκτήσει ξανά εμπιστοσύνη στους θεσμούς, στο κράτος, στην πολιτική, ενώ παράλληλα θεωρεί καθήκον να τεθεί και πάλι επί τάπητος η διεύρυνση της Δημοκρατίας μέσω της αναβάθμισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών.