Skip to main content

Καστοριά: Διακινητής προσπάθησε να περάσει μετανάστες στην Αλβανία

Ο 52χρονος οδηγός του οχήματος τύπου βαν δεν συμμορφώθηκε σε σήμα των αστυνομικών με αποτέλεσμα να ακολουθήσει μικρή καταδίωξη όπου και συνελήφθη.

Συνελήφθη χθες το βράδυ σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, ένας 52χρονος άνδρας, για μεταφορά και διευκόλυνση παράνομης εξόδου από τη χώρα εννέα παράνομων μεταναστών.

Κατά τη διάρκεια αστυνομικών ελέγχων για περιπτώσεις λαθροδιακίνησης και μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση εντοπίστηκε αυτοκίνητο με οδηγό τον 52χρονο, ο οποίος δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα για να αποφύγει τον έλεγχο, όμως ακινητοποιήθηκε άμεσα μετά από σύντομνη καταδίωξηκαι συνελήφθη ο 52χρονος οδηγός του.

Όπως προέκυψε από την έρευνα ο προαναφερόμενος, έναντι χρηματικής αμοιβής, διευκόλυνε την παράνομη έξοδο από τη χώρα εννέα αλλοδαπών, ηλικίας 19 έως 49 ετών.  

Κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά, το χρηματικό ποσό των 8.835 ευρώ, δώδεκα κινητά τηλέφωνα και δεκαπέντε κάρτες sim.


Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς.