Skip to main content

Καστοριά: Δίδυμο ναρκεμπόρων μετέφερε πάνω από 50 κιλά κάνναβη (φωτο)

Οι δύο άνδρες επιχείρησαν να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς ωστόσο μετά από καταδίωξη κατάφεραν να τους εντοπίσουν και να τους ακινητοποιήσουν.

Μπλόκο μπήκε από αστυνομικούς σε μεγάλη ποσότητα κάνναβης που πήγαν να περάσουν στη χώρα μας από την Αλβανία δύο άνδρες χθες μέσω της Καστοριάς.

Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, χθες πρωινές ώρες εντοπίσθηκε από αστυνομικούς, σε περιοχή της Καστοριάς , να κινείται ΙΧ, με οδηγό έναν  46χρονο Έλληνα  και συνεπιβάτη έναν 48χρονο Αλβανό.



Σε έλεγχο που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν οι αστυνομικοί στο όχημα, ο οδηγός δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και τράπηκε σε φυγή . Ακολούθως, ο 46χρονος εγκατέλειψε το όχημα στην πόλη της Καστοριάς και με τον 48χρονο συνεπιβάτη του τράπηκαν σε φυγή με τα πόδια.

Άμεσα εντοπίστηκαν, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν οι προαναφερόμενοι, οι οποίοι κατείχαν και μετέφεραν από κοινού με το προαναφερόμενο αυτοκίνητο, δύο ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν 50 συσκευασίες περιέχουσες κάνναβη, συνολικού βάρους 53 κιλών.

Συνεχιζόμενης της έρευνας προέκυψε ότι, ο 48χρονος επανήλθε παράνομα στη χώρα μας, ενώ εκκρεμούσε σε βάρος του το διοικητικό μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας, καθώς και σε έδαφος Schengen .

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.