Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021
x

ΕΞΙΧΝΙΑΣΤΗΚΕ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΟ-ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΑ ΔΙΑΒΑΤΑ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ

Μαζί με συνεργούς του, είχαν εισέλθει σε κατάστημα γουναρικών στην Καστοριά και με την απειλή όπλου και απέσπασαν παλτό αξίας περίπου 300.000 ευρώ

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, η ένοπλη ληστεία που έλαβε χώρα σε περιοχή της Καστοριάς τον Μάιο του 2011.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 39χρονος Έλληνας, ήδη κρατούμενος στο Γ.Κ.Κ. Θεσσαλονίκης στα Διαβατά, ο οποίος μαζί με συνεργούς του, είχαν εισέλθει σε κατάστημα γουναρικών σε περιοχή της Καστοριάς και με την απειλή όπλου, αφού ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη και την υπάλληλο της επιχείρησης, αφαίρεσαν πλήθος από γούνινα παλτό συνολικής αξίας περίπου 300.000 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ, καθώς και μία συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι τον Οκτώβριο του 2013, ο προαναφερόμενος άντρας, μαζί με συνεργούς του, αφαίρεσαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο από την περιοχή της Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι ο 39χρονος μαζί με 33χρονο ομογενή, είχαν συλληφθεί τον Ιούνιο του 2018 από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε διαρρήξεις σε ΑΤΜ με τη μέθοδο διοχέτευσης αερίου και πρόκλησης σπινθήρα (PLOFKRAAK).

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ