Skip to main content

Καστοριά: Φωτογραφίες και βίντεο από τα θαμμένα καλάσνικοφ

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς δημοσίευσε βίντεο με το πολεμικό υλικό που βρέθηκε θαμμένο στην Καστοριά - Έγκλειστος ο ιδιοκτήτης του χώρου.

Έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας για υποθέσεις ναρκωτικών, όπλων και αρχαιοκαπηλίας, είναι ο 51χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης του χώρου στην Καστοριά, όπου την Παρασκευή (11/9) η αστυνομία εντόπισε θαμμένες μεγάλες ποσότητες πολεμικού υλικού. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν τα Τμήματα Ασφάλειας και Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας και συνέδραμε η 122 Ομάδα Ναρκαλιείας / Τ.Ε.Ν.Ξ. του Στρατού Ξηράς  βρέθηκαν θαμμένα σε περιφραγμένο χώρο υπαίθριας επιχείρησης και κατασχέθηκαν: αντιαρματικό ρουκετοβόλο (RPG), 16 κεφαλές αντιαρματικού ρουκετοβόλου (RPG), 79 αμυντικές χειροβομβίδες και επιθετική χειροβομβίδα, 3 πολεμικά τυφέκια τύπου KALASHNIKOV, 2 υποπολυβόλα, τύπου type- 50,  4 γεμιστήρες υποπολυβόλων, τύπου type- 50, 25.920 φυσίγγια, 80 πυροδοτικοί μηχανισμοί χειροβομβίδων, 16 συσκευασίες προωθητικής ύλης γεμίσματος αντιαρματικού ρουκετοβόλου (RPG) και 9 κυλινδρικά δακτυλίδια ελάσματος κεφαλής αντιαρματικού ρουκετοβόλου (RPG).

Διαβάστε ακόμη: Καστοριά: Τι εξετάζει η ΕΛΑΣ για τα θαμμένα καλάσνικοφ και εκρηκτικά

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καστοριάς, που διενεργεί τη σχετική προανάκριση, εξετάζεται τόσο ο ακριβής τρόπος και χρόνος προμήθειας του οπλισμού, όσο και η ενδεχόμενη συμμετοχή συνεργών του ιδιοκτήτη του χώρου. Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβάλλεται στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από το υλικό που κατασχέθηκε.