Skip to main content

Καστοριά: Καταδίωξη διακινητή μεταναστών στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Ο νεαρός διακινητής δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών αναπτύσσοντας ταχύτητα για να αποφύγει τον έλεγχο και ακολούθησε καταδίωξη.

Συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα σε περιοχή της Καστοριάς, από του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, ένας 20χρονος αλλοδαπός, για μεταφορά και διευκόλυνση παράνομης εξόδου από τη χώρα οχτώ αλλοδαπών.

Συγκεκλριμένα εντοπίστηκε ένα ΙΧ με οδηγό τον 20χρονο, ο οποίος δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα για να αποφύγει τον έλεγχο. Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, ακινητοποιήθηκε το όχημα και συνελήφθη ο 20χρονος οδηγός του.

Όπως προέκυψε από την έρευνα ο νεαρός , ο οποίος στερούταν άδειας ικανότητας οδήγησης, έναντι χρηματικής αμοιβής, διευκόλυνε την παράνομη έξοδο από τη χώρα οχτώ αλλοδαπών, ηλικίας 19 έως 40 ετών, καθώς και ένα συνοδευόμενο από αυτούς ανήλικο.
 
Κατασχέθηκαν το ΙΧ, το χρηματικό ποσό των 960 ευρώ, οχτώ κινητά τηλέφωνα και 13 κάρτες sim.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς.