Skip to main content

Καστοριά: Μετέφεραν αλλοδαπούς που τους απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα

Διαπιστώθηκε ότι, σε βάρος ενός μεταφερόμενου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βέροιας.

Συνελήφθησαν χθες το βράδυ σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κορεστίων, δύο άνδρες, ηλικίας 23 και 41 ετών για παράνομη μεταφορά δύο αλλοδαπών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών, εντοπίστηκε από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς σε περιοχή της Καστοριάς, Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, με οδηγό τον 23χρονο και συνοδηγό τον 41χρονο και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν παράνομα από κοινού, έναντι χρηματικής αμοιβής, δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 34 και 45 ετών, οι οποίοι επανήλθαν παράνομα στη χώρα και εκκρεμούσε σε βάρος τους το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα μας.

Συνεχιζόμενης της έρευνας διαπιστώθηκε ότι, σε βάρος ενός μεταφερόμενου εκκρεμούσε καταδικαστκή απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βέροιας Ημαθίας, με ποινή φυλάκισης τριών μηνών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ για παράβαση νόμου περί αλλοδαπών.

Κατασχέθηκαν το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 550 ευρώ και πέντε κάρτες sim.

Προανάκριση για την υπόθεση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κορεστίων, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.